1. HABERLER

  2. SPOR

  3. SERTOĞLU: “TEK AMACIMIZ ÜLKENİN GELECEĞİ OLAN GENÇLERE SPOR YAPTIRMAK”
SERTOĞLU: “TEK AMACIMIZ ÜLKENİN GELECEĞİ OLAN GENÇLERE SPOR YAPTIRMAK”

SERTOĞLU: “TEK AMACIMIZ ÜLKENİN GELECEĞİ OLAN GENÇLERE SPOR YAPTIRMAK”

Hasan Sertoğlu, son günlerde Futbol Federasyonu ve futbol kulüplerinin çeşitli saldırılara

A+A-

SERTOĞLU: “TEK AMACIMIZ ÜLKENİN GELECEĞİ OLAN GENÇLERE SPOR YAPTIRMAK”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, son günlerde Futbol Federasyonu ve futbol kulüplerinin çeşitli saldırılara maruz kaldığına işaret ederek, tek amaçlarının ülkenin geleceği olan gençlere spor yaptırmak onların geleceği ile ilgili kavga vermek olduğunu ifade etti.

Sertoğlu yaptığı yazılı açıklamada “Son günlerde gerek Spor Bakanı, gerekse spor dairesi müdürünün Futbol Federasyonu ve de Futbol kulüplerine karsı başlattığı saldırılar ve dışlamalar giderek dozunu artırmaktadır” dedi ve şöyle devam etti:

“Öncelikle KKTC’de özerk yapısı ile 8000 üzerinde futbolcusu bulunan 100 üzerinde kayıtlı kulübü bulunan yüzlerce hakem yüzlerce antrenörü bünyesinde bulunduran her yıl düzenli olarak liglerini organize eden bir Federasyon olarak ülke gençliğine hizmet etmekteyiz.

Son yapılan Basın açıklaması Futbol Federasyonu Başkanı olarak beni derinden üzmüştür. Futbola yılda 9 milyon TL veriliyormuş, öncelikle bu 9 milyonun nasıl kime verildiğini kaç parasının direkt futbola kaç parasının seçim rüşveti olarak geriye kalan paraların naylon faturalarla mı, yoksa gerçek faturalarla mı verildiği ihtiyaca göre mi parti rozetine göre mi dağıtıldığı herkesin bilme hakkı var. KKTC’de vergi veren her bireyin bunları bilme hakkı var. Bunların en kısa sürede açıklanmasını talep ediyoruz, ancak global olarak değil fatura fatura açıklansın ki herkes gerçeği görsün, görsün ki bu memleketin parası futbol kullanılarak nasıl har vurup harman savruluyor. Bu memleketin parası nasıl siyasi amaçlar için dağıtılıyor”

Kendilerinin her zaman diğer spor federasyonlarına da daha fazla para verilmesi gerektiğini söylediklerini belirten Sertoğlu, “5 Kasım’da Zürih’te atılan imza”dan sonra kendilerine saldırıların başladığı görüşünü dile getirdi.

Sertoğlu açıklamasını şöyle tamamladı:

“Ülkemizde en büyük kitlelere hükmeden ülke gençliğinin çok ciddi bir oranına spor yaptıran yıllık bütçesi 30 milyon TL üzerinde ülke ekonomisine bu yönde de çok ciddi katkı koyan futbolu bitiremezsiniz. Buna gücünüz yetmez. Çünkü biz hep birlikte birbirimize kenetlenmiş ayni amaç için uğraşıyoruz. Uğraşımız sadece ve sadece ülkemizin geleceği olan gençlere spor yaptırmak onların geleceği ile ilgili kavga vermektir. Ne Spor Dairesi’nin paralarının dağıtılmasının nede başka federasyonlarının hakkının peşindeyiz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.