1 HAZİRAN ULUSLARARASI ÇOCUK GÜNÜ

SOS ÇOCUKKÖYÜ DERNEĞİ, GÜN DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI

SOS Çocukköyü Derneği, “1 Haziran Uluslararası Çocuk Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı.

“1 Haziran Dünya Çocuk Günü”nün dünyada en yaygın Çocuk Günü olarak kutlandığına işaret edilen mesajda, KKTC ve Türkiye’de “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nın yanı sıra, 20 Kasım tarihinde de “Çocuk Hakları” günün kutlandığı belirtildi.

“Dünya Çocuk Günü”nün, çocuklar arasında ortak duygular oluşması ve ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesinin amaçlandığına dikkat çekilirken, “Uluslararası Dünya Çocuk Günü”nün ise  yoksulluk, çocuk işçiliği, eğitim gibi dünya çocuklarının refahını ilgilendiren konulara dikkat çekmenin hedeflediği vurgulandı.

“20’İNCİ YIL DOLDURULDU”

SOS Çocukköyü Derneği ile ilgili bilgilerin de yer aldığı mesajda, ülkede korunmaya muhtaç çocuklara bakım ve destek veren bir hayır kurumu olarak Lefkoşa’daki Çocukköyü’nde 73 çocuğa aile temelli bakım; Girne’deki Gençlik evlerinde ise halen 18 ve Yarı Bağımsız Yaşam programında da 19 gence bakım ve danışmanlık hizmeti sağlandığı belirtildi.

Derneğin, Aile Temelli Bakım’ın yanısıra 2006 yılından bugüne kadar Aile Güçlendirme Projesi’ni de yürüttüğü, bugüne kadar 154 aile ve 383 çocuğa çeşitli konularda destek verildiği vurgulandı.

Kurumda bakım alan çocuklar ve gençlere; hakları, sorumlulukları, çocuk haklarının ihmali ve istismarı konularında eğitim verildiği, temel bakım veren kişiler olarak anne ve liderlerin ise, işe alım süreçlerinden itibaren eğitim alarak desteklendiği ifade edildi.

 

Kaynak: TAK