16 YAŞINDA POLİS HÜCRESİ İLE TANIŞTILAR

16 yaşında polis hücresi ile tanıştılar

Dipkarpaz ile Erenköy bölgelerinde ev ve iş yerlerinden hırsızlık yaptıkları gerekçesi ile 16 yaşındaki 3 genç polis tarafından tutuklandı. Gençler dün yargıç karşısına çıkarıldı

Nadire BAHADİ
Dipkarpaz’da 18-25 Ocak 2016 tarihleri arasında Elizabeth Fuller’e ait evden ziynet eşyası ve laptop sirkat ettiği belirlenen 16 yaşındaki E.Ö., M.E.Y. ve M.Z. polis tarafından tutuklandı. Polisin yaptığı soruşturmada aynı zanlıların Erenköy’deki bazı iş yerlerinden de hırsızlık yaptıkları ortaya çıkan 16 yaşındaki gençler mahkeme emri ile 2 gün poliste tutuklu kalacak.
Suçlarını kabul ettiler, altınlar aranıyor
Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Salih Türet mahkemede verdiği ifadede, 18- 25 Ocak 2016 tarihleri arasında Dipkarpaz’da Elizabeth Fuller’e ait evin açılarak içerisinden ziynet eşyası ve laptopların çalındığını belirtti. Başlatılan soruşturma çerçevesinde zanlıların E.Ö, M.E.Y. ve M.Z’nin tutuklandığını belirten Türet, zanlılardan yapılan soruşturmada suçlarını itiraf ettiklerini kaydetti. Zanlı E.Ö.’nün evinde yapılan aramada Elizabeth Fuller’in evinden çalındığı belirlenen eşyaların bulunduğunu belirten Türet, çalınan 3 bin dolar değerindeki pırlanta yüzük ve diğer ziynet eşyalarının kayıp olduğunu belirtti.
Bölgede hırsızlık olayları arttı
Mahkemede sunduğu ifadesinde zanlıların bu tarihler arasında ayrıca Erenköy bölgesinde Sinan Market’ten kalem, İnanç Ticaret’ten bilezik ve kolye sirkat ettiklerini itirafta bulunduklarını söyleyen polis memuru, bölgede bu tarihlerde faili meçhul ev açma suçlarında artış yaşandığını ifade ederek zanlıların bu suçlarla bir bağlantısının olup olmadığının araştırılacağını söyledi. Türet 16 yaşındaki zanlıların soruşturma maksatlı 2 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.
İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Cenkay İnan 3 zanlının da soruşturmanın salimen yürütülebilmesi maksadı ile 2’şer gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Havadis