18 KONUT VE DÜKANA SADECE 17 BİN TL ÖDENİYOR!

Günümüz koşullarında çerez parası

UBP, CTP, DP ve TDP’nin kullanımında olan toplam 18 konut ve dükkana ayda sadece 17 bin TL ödeniyor

Çiğdem AYDIN

Vakıflar İdaresi’ne ait 18 konut ve dükkanın siyasi partilere düşük bedellerle kiralandığı ve bunların tümü için ayda 17 bin 13 TL tahsil edildiği öğrenildi.    
18 mülkün 11 tanesi UBP tarafından kullanılıyor.  Bu mülklerin 7 tanesi Lefkoşa’da, 2 tanesi Girne’de, 2 tanesi de İskele bölgesinde. Özellikle Lefkoşa’daki binaların en merkezi ve pahalı bölgelerde olması dikkat çekiyor. UBP, 11 adet bina ve dükkan için Vakıflar İdaresi’ne ayda 7 bin 155 TL ödüyor.     

CTP ise Gazimağusa’da Namık Kemal Polat paşa Bulvarı üzerinde bulunan Genel Merkez ve İlçe olmak üzere 2 bina için Vakıflar’a ayda toplam bin 70 TL ödüyor.      

Demokrat parti Lefkoşa’nın Köşklüçiftlik bölgesinde bir bina, Posta Sokak’ta bir dükkan  için Vakıflar İdaresi’ne ayda 935 TLve Akkavuk İstanbul sokakta bir arsa için ayda 88 Sterlin ödüyor.    

Toplumcu Demokrasi partisi ise, Lefkoşa’nın en önemli bölgelerinden olan Köşklüçiftlik Osman Paşa caddesindeki genel merkez binası için ayda bin 340 TL kira ödüyor.

Oğuz: Ödenen kiralar aylık

Bu arada UBP genel Sekreteri Dursun Oğuz dünkü manşet haberimiz üzerine gönderdiği yazıda Atatürk Meydanı İlçe ve Atatürk Meydanı merkez binası ile Köşklüçiftlik merkez binası için Vakıflar İdaresine yıllık değil aylık kira ödediklerini belirtti. Oğuz, “Köşklüçiftlik Merkez binamıza aylık 2 bin 500 TL, Atatürk Meydanı merkez binamıza aylık 980 TL ve Atatürk Meydanı ilçe binamıza aylık 550 TL kira ödenmektedir” dedi.    Dursun Oğuz, gazetemize gönderdiği ‘düzeltme’ yazısına makbuzları da ekledi.

Haber kaynağı: Diyalog