20 EURO'YA FUHUŞ

Güneyde uzun bir süreden beridir yaşanan ekonomik kriz Güney Kıbrıs’ta çalışan çok sayıda işçiyi de etkiledi.

Bundan etkilenen bazı Filipinli kadınların daha çok hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri sabahın erken saatlerinde fuhuş amacıyla Lokmacı Kapısından Kuzeye geçtiği iddia edildi. Kadınların burada bağlantı kurdukları bazı şahıslar tarafından erkeklere pazarlandığı veya kendi tanıştıkları kişilerle pazarlık yaparak fiyatlarını 20 Euro’ya kadar düşürdükleri öğrenildi.

YATI EVLERİNE GİTTİKLERİ İDDİA EDİLİYOR
Güneyden Kuzeye geçtiklerinde telefonla bazı kişileri arayan Filipinli kadınlar gönderilen taksilerle müşterilerine gittiği görülürken, daha önce 40-50 Euro arası çalıştıkları bilinen bu kadınların şimdilerde fiyatlarını 20 Euro’ya kadar indirdikleri öğrenildi. Yine Lokmacı Kapısı civarında bulunan bazı yatı evlerinde de bu işi yaptıkları öğrenilen Filipinli kadınlar için bugüne kadar herhangi bir önlem alınmadı. Güneyden kuzeye seks turizmi için geçen bu Filipinli kadınlarla birlikte olan erkeklerin hastalık kapma riskinin çok yüksek olduğunu ifade eden uzmanlar, devletin yetkili makamlarının derhal önlem alması gerektiğinin altını çizdi.

ESNAFTA ŞİKAYETÇİ
Lokmacı kapısının açıldığı 3 Nisan 20087 tarihinden bu yana kapıdan çok ümitli olduklarını ancak şimdi bu ümitlerinin kalmadığını dile getiren bölge esnafı da Filipinli kadınlardan şikayetçi olduklarını belirtti.Bu kadınların Kuzeye alışveriş için değil, para karşılığı erkeklerle birlikte olmak için geçtiklerini, bu yüzden bölgenin adının lekelendiğini ve ne olduğu bilinmeyen kişilerin bölgeye doluştuğunu belirten bölge esnafı, eğer bir an önce önlem alınmazsa Lokmacı Kapısında hoş olmayan olayların cereyan edebileceğini vurguladı.

 

Kaynak: Star Kıbrıs