208 BİN 700 TL KAYIP!

Lefkoşa Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde 9 Nisan 2013 ile Ocak 2016 tarihlerini içeren hesaplarda açık çıktı.

 Didem MENTEŞ

Lefkoşa Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde muhasebe görevlisi olarak çalıştığı esnada 9 Nisan 2013 ile Ocak 2016 tarihleri arasında 218 bin 700 TL'yi zimmetine geçirdiği iddia edilen kamu görevlisi A.A dün mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde Ceza Davaları Yargıcı Musa Avcıoğlu, huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, iddia makamında Başsavcılık adına davada Savcı Yardımcısı Atilla Etkin ve savunma avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı Etkin, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube Amirliği'nde görevli polis çavuşu Osman Çavuş'u mahkemeye tanık olarak dinletti. Polis Çavuşu, mahkemede yeminli şahadet vererek, meseleyle ilgili olguları aktardı.

Hesaplarda 208 bin TL açık

Çavuş, Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde Maliye Bakanlığı'na bağlı denetçiler tarafından yapılan denetimde, 9 Nisan 2013 ile Ocak 2016 tarihleri arasındaki hesaplarda 218 bin 700 TL açık tespit edildiğini söyledi. Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında hastanenin muhasebe memuru olan zanlının, hesaplarda oynama yaptığı yönünde tespitler olduğunu belirten Çavuş, bunun üzerine zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını aktardı. Soruşturmanın tamamlandığını, zanlı A.A'nın ek soruşturmaya etki edemeyeceğini aktaran polis, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

7 yıla kadar hapislik

Savcı Etkin de bu tür suçların 7 yıla kadar hapislik içerdiğini söyledi ve  ağır cezalık bir suç türü olduğunu belirtti. Avukat da tutukluluk süresine itiraz etmedi.

Bunun üzerine Yargıç Musa Avcıoğlu da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek zanlının davalarında hazır bulununcaya kadar, yurt dışına çıkışını men ederek, tüm seyahat ve pasaport belgelerini polise teslim etmesine direktif verdi. Ayrıca zanlının 20 bin TL'LİK nakdi teminat yatırmasına ve KKTC vatandaşı 2 kişinin 100'er bin TL'lik teminat mektubu imzalaması şartıyla serbest kalmasına emir verdi.

Yenidüzen