3 GÜNDE 18 BİN 172 KİŞİ KKTC'YE GELECEK!

Ercan'da yoğunluk!

Ercan Havalimanı’na, 30 Aralık 2016 ile 1 Ocak 2017’yi kapsayan 3 günde, 95 uçağın inip 98 uçağın kalkacağı, toplamda 193 karşılıklı seferin yapılacağı bildirildi

Ali CANSU

Yılbaşında Ercan Havalimanı trafiği yine çok yoğun olacak. 30 Aralık 2016-1 Ocak 2017 arasındaki üç günde, Ercan’a 95 uçağın ineceği, 98 uçağın ise kalkış yapacağı bildirilirken, havaalanının bu dönemde yaklaşık 18 bin 172 yolcuya hizmet vereceği kaydedildi.

Ercan Havalimanı T&T Genel Müdürü M. Serhat Özçelik, yeni yılda da Ercan’a yönelik uçuşların turizme canlılık getireceğini söyleyerek, neredeyse tüm otellerin de dolacağına işaret etti.

3 Ocak’ta 109 sefer var

Serhat Özçelik, gelen ve giden yolcu listelerine bakıldığı zaman en fazla seferin 99 iniş-kalkış ile 1 Ocak tarihinde gerçekleşeceğini kaydetti.

Özçelik, Ercan’a, 30 Aralık günü 48 geliş, 46 gidiş olmak üzere 94 sefer, 31 Aralık tarihinde ise seferlerin çok az olacağını, ardından 1 Ocak 2017’de 47 geliş ve 52 de gidiş olmak üzere 99 uçuşun gerçekleşeceğini belirtti.

Ercan Havaalanı’na üç günde 18 bin 172 kişinin giriş ve çıkış yapacağına işaret eden Özçelik, 30 Aralık’ta ek sefer olarak 12 geliş ve 9 da gidiş olacağını ifade etti.

30 Aralık’ta 6 Türk Hava Yolları, 3 Atlas Global Hava Yolları, 2 Borajet, 1 de Pegasus Hava Yolları’nın ek sefer gerçekleştireceğini anlatan Özçelik, aynı gün gidişte 6 Türk Hava Yolları, 2 Borajer, 1 de Atlas Global Hava Yolları’nın ek sefer koyduğunu söyledi.

Özçelik, 30 Aralık 2016’da Ercan’dan 7 bin 151, 31 Aralık 2016’da 758, 1 Ocak 2017’de 9 bin 325 ve 2 Ocak 2017’de 938 kişinin hizmet alacağını bildirdi.

Serhat Özçelik, 30 Aralık 2016 ve 1 Ocak 2017 tarihlerinde, Pegasus Hava Yolları’nın 36, Türk Hava Yolları’nın 28, Atlas Global’in 22 ve Borajet’in de 10 seferinin olacağını anlattı.

Yılbaşında yoğun bir trafik bekliyoruz

Yeni yıl dolayısıyla havalimanındaki tüm hazırlıkları tamamladıklarını kaydeden Özçelik, bununla ilgili olarak sivil havacılık, muhaceret, gümrük ve terminalde, trafikle ilgili olası sıkışıklıkları önlemek için Değirmenlik Belediyesi ile gerekli düzenleme ve planlamaların yapıldığını söyledi.

Özellikle yılbaşı arifesinde yoğun giriş, 1 Ocak’ta ise yoğun bir çıkış beklediklerini ifade eden Özçelik, bir problem yaşanmadan yılbaşı yoğunluğunu atlatacaklarını ifade etti.

İşletmeyi aldıkları ilk günden itibaren sivil havacılık kurallarını uyguladıklarını savunan Özçelik, bu amaçla yurt dışından gelişlerde KKTC’li vatandaşların geçiş hakkını ayrı bölüme aldıklarını kaydederek, “KKTC’li vatandaşlar için ayrı banko ayırdık” dedi.

En iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz

Pegasus Hava Yolları İstasyon Müdürü Reşat Soylukal da ülkeye en fazla yolcuyu getirip-götüren Pegasus ailesi olarak yeni yıl dolayısıyla tüm önlemleri aldıklarını söyledi.

Soylukal, bu amaçla yeni yıldan önce ve sonra yolcu artışına göre ek sefer düzenlediklerini kaydetti. Pegasus Hava Yolları’nın yeni yıl operasyonunun 30 Aralık ile 2 Ocak tarihlerini kapsadığını kaydeden Soylukal, bu tarihler arasında geliş ve gidiş olmak üzere çok sayıda sefer düzenleyeceklerini ifade etti.

THY: Yolcularımıza en iyi hizmeti sunacağız

Türk Hava Yolları (THY) yetkilileri ise yeni yıl dolayısıyla THY ile uçacak yolculara her zamanki gibi en iyi hizmeti vereceklerini belirtti.

Yeni yıl konusunda tüm önlemlerini aldıklarını ifade eden THY yetkilileri, yolcuları mağdur etmemek için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini söyledi. Yeni yıl dolayısı ile uçuşların yoğun geçeceğini, THY’nin de ek seferler düzenlediğini anlatan yetkili, Ercan işletmesi ile ortak hareket ederek, yolcuları havaalanından gidecekleri yere ulaştıracaklarını belirtti.

Atlas Global

Atlas Global Hava Yolları Genel Müdürü Osman Malyalı, Kıbrıs’taki birçok otelin dolu olduğu için kendi uçaklarının da dolu olduğunu ifade etti.

Yılbaşı nedeniyle çok yoğun olduklarını ifade eden Malyalı, özel günlerde ve bayramlarda olduğu gibi her yeni yılda uçak şirketlerinin yoğun günler geçirdiklerini belirtti. Malyalı, yeni yıl dolayısı ile herkese sağlıklı mutlu ve huzur dolu bir da diledi.

Serhat Özçelik

Ercan Havalimanı T&T Genel Müdürü M. Serhat Özçelik, yeni yılda da Ercan’a yönelik uçuşların turizme canlılık getireceğini söyleyerek, gelen ve giden yolcular listelerine bakıldığı zaman, en fazla seferin 99 iniş-kalkış ile 1 Ocak tarihinde gerçekleşeceğini kaydetti.

Kıbrıs Gazetesi