50 ADET DARBE EMİCİ SU BARİYERİ İÇİN (DUBA) SÖZLEŞME İMZALANDI

TRAFİK VE YOL GÜVENLİĞİ...

50 ADET DARBE EMİCİ SU BARİYERİ İÇİN  (DUBA) SÖZLEŞME  İMZALANDI

ÇAVUŞOĞLU: “TRAFİKTE DİKKATLİ OLMAYANLAR İÇİN BU TİP ÖNLEMLERİ ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu’nun Trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik çalışmaları çerçevesinde 50 adet darbe emici su bariyeri (duba) için İçişleri ve Yerel Yönetimler  Bakanlığı ile Özkan Paralik İşletmeleri arasında sözleşme imzalandı.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığında saat 10.00’da düzenlenen imza töreninde sözleşmeye Bakan Nazım Çavuşoğlu’yla şirket direktörü Hasan Paralik imza koydu.

ÇAVUŞOĞLU

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu imza töreninde yaptığı konuşmada, sabit hız tespit kameralarından elde edilen gelirlerin halka geri dönmesi ve can ve mal güvenliğinin sağlanması adına çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kısa bir zaman önce polis teşkilatına 8 adet BMW marka araç teslim edildiğini de hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, 50 su bariyerinin Kara Yolları’nca belirlenecek refüj başlarına ve yol ayrımlarına monte edileceğini söyledi.

Çavuşoğlu her hafta karayollarına yeni malzemeler kazandırdıklarını da kaydederek, trafikte daha dikkatli olunması gerektiğini, fakat olmayanlar için de bu tip önlemleri almaya devam edeceklerini kaydetti.

Çavuşoğlu, su bariyerlerine KDV dahil 42 bin TL harcandığını, her birinin değerinin 700 TL olan bariyerlerin KDV ile birlikte 800 TL’yi aştığını söyledi.

PARALİK

Özkan Paralik İşletmeleri direktörü Hasan Paralik de su dolu bariyerlerin aynı zamanda gündüz-gece uyarı görevi de göreceğini söyleyerek, sürücülerin 350 metre geriden ileride kavşak ayrımı olduğunu görebileceklerini söyledi.

Paralik, yüksel kaliteli bileşenlerden üretilen darbe emici su bariyerlerinin en az 5 yıl ömrü bulunduğunu da sözlerine ekledi.

 

Kaynak: TAK