7 YAŞINDAKİ OĞLUNA TECAVÜZ EDİP ÖLDÜRMÜŞTÜ!

Katilin suç ortağına ret!

 

7 yaşındaki oğlu Mustafa Diker, tecavüz ederek öldüren Erol Diker’in, suç ortağı eşi Özlem Diker, 5 yıllık hapis cezasının 3 yılını tamamlayınca şartlı tahliye talebinde bulundu

Ülkede 4 yıl önce büyük infiale neden olan 7 yaşındaki Mustafa Diker’in öldürülmesi ile ilgili, “Ağır bir suçu önlemeyi ihmal etmek”, ”Delilleri ortadan kaldırmak” ve “Polise yalan bilgi vermekten” 2012 yılında 5 yıl hapse mahkûm edilen Özlem Diker şartlı tahliyesini istedi.
Merkezi cezaevinde dün toplanan Şartlı Tahliye Kurulu’nun, Özlem Diker’in talebini değerlendirerek, ret kararı aldığı öğrenildi.

6 ay sonra yeniden başvurabilecek

2012 yılından bu yana merkezi cezaevinde hükümlü tutuklu olarak bulunan Özlem Diker’in 6 ay sonra yeniden şartlı tahliye başvurusunda bulunma hakkı var.

Amca 2013’te Türkiye’ye iade edildi

Vahşi çocuk cinayetinin suç ortağı amca İbrahim Diker, 6 Aralık 2012 tarihinde “Feri- fail” ve “Delilleri ortadan kaldırmak” ve “Polise yalan bilgi vermek” 5 yıl hapislik cezasına çarptırılmıştı. İbrahim Diker’in iadesi , 27 Kasım 2013 tarihli Resmi Gazete’de “Bakanlar Kurulu, önergede belirtilenler altında, iade isteminde bulunan ve iadesi Hukuk Mahkemesi’nce uygun görülen TC uyruklu mahkum İbrahim Diker’in 43/1988 sayılı Suçluların Geri Verilmesi Mahkeme İlamlarının Karşılıklı Tenfizi ve Adli Yardımlaşma Yasası’nın 3’üncü maddesinin kendisine verdiği yetkiye atfen TC Devleti’ne iade edilmesine karar verdi” şeklinde yayınlandı.