9 MAYIS AVRUPA GÜNÜ

Aydınlık Yarınlar Hareketi Başkanı Anıl Kaya, Avrupa Birliği’nin barış, demokrasi ve ortak gelecek demek olduğunu savundu.

KAYA: “AB, İNSANLIĞIN GELDİĞİ EN BÜYÜK AŞAMALARDAN BİRİ”

“KIBRISLI TÜRKLERLE VAR OLAN DİYALOĞUN ARTIRILMASI NORMAL VE ONURLU BİR SEVİYEYE ÇEKİLMESİ ŞART”
 
Aydınlık Yarınlar Hareketi (AYH) Başkanı Anıl Kaya, Avrupa Birliği’nin barış, demokrasi ve ortak gelecek demek olduğunu savundu.

Kaya, Avrupa Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, AB’nin birkaç duyarlı, ileriyi görebilen ve büyük düşünen liderin idealinin yarattığı “insanlığın geldiği en büyük aşamalardan biri” olarak niteledi.

Avrupa’da yaşayan 500 milyon insanın bugün birçok alanda eşitlik, özgürlük, ortak değerler çerçevesinde ortak gelecek ve refahın yaşadığını kaydeden Kaya, Kıbrıslı Türkler olarak haksız engel ve izolasyona maruz bırakılmaktan rahatsız olduğunu bildirdi.

Çözüm samimiyetini dünyaya ispat etmiş Kıbrıslı Türklerle var olan diyalogun artırılması, normal ve onurlu bir seviyeye çekilmesinin şart olduğunu kaydeden Kaya, AB ile Kıbrıslı Türkler arasında bugüne kadar kurulmaya çalışan köprüler ve oluşturulmuş  yöntemlerin AB yetkilileri tarafından gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaya “Yeşil Hat Tüzüğü, Kıbrıslı Türkler için ayrılan ve harcanan finansman katkılarının nasıl ne şekilde harcandığının ve sonuçlarının, burada yürütülen projelerin ve ofislerin verimliliğinin gözden geçirilmesi gerekmektedir. Gelinen aşamada görülen odur ki hem Kıbrıslı Türklerin hem de Avrupa Birliği yetkililerinin yapması gereken çok önemli işler ve atılması gereken adımlar vardır” dedi.

TAK