ABD DONANMA BİNASINDAKİ SALDIRI

ABD'nin başkenti Washington'da donanma binasındaki saldırıdan sadece Aaron Alexis'in sorumlu göründüğü ve yaralanan sayısının ise 8 olduğu bildirildi

SALDIRIDA YARALANANLARIN SAYISI 8 OLARAK NETLEŞTİ, BUNLARDAN 3'Ü SİLAHLA YARALANDI

BAŞKENTTE SABAH NORMAL HAYATA DÖNÜLECEĞİ BELİRTİLDİ

ABD'nin başkenti Washington'da donanma binasındaki saldırıdan sadece Aaron Alexis'in sorumlu göründüğü ve yaralanan sayısının ise 8 olduğu bildirildi.

Washington Belediye Başkanı Vincent Gray, FBI'ın Washington bölgesi Direktör Yardımcısı Valerie Parlave ve Washington DC Polis Şefi Caty Lainer, donanma binasına saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Belediye Başkanı Gray, olayda saldırgan Aaron Alexis dışında ikinci bir kişi olduğuna yönelik herhangi bir bulguya şu ana kadar ratlamadıklarını, bunun tek kişilik bir saldırı olarak göründüğünü kaydetti.

Alexis'in saldırıya yönelik motivasyonunun ne olduğunu henüz bilmediklerini ama bunun bir terörist saldırısı olduğuna yönelik herhangi bir işaret de bulunmadığını belirten Gray, yine de bu ihtimali de gözden çıkarmadıklarını ifade etti.

Saldırı sonucunda yaşları 46 ile 73 arasında değişen 12 kişi ile saldırganın öldüğünü belirten Gray, toplam yaralı sayısının da 8 olduğunu açıkladı. Gray, yararılardan 3'ünüü silahla yaralandığını, bunlardan birinin polis memuru, diğer ikisinin de sivil olduğunu kaydetti. Gray, bu yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu dile getirerek, diğer 5 yaralının ise olayın şokuyla düşme, çarpma, stress gibi çeşitli yaralanmalara maruz kaldıklarını anlattı.

Gray, başkentte ve donanma binasında yarın sabah itibarıyla hayatın normale dönmesini ve yolların açılmasını planladıklarını da sözlerine ekledi.

Washington DC Polis Şefi Caty Lainer, yetkililerin olaydan sadece Alexis'in sorumlu olduğuna inandıklarını söyledi. Kurbanlar arasında askeri personelin bulunmadığını belirten Lainer, sabah saatlerinde de donanma binasının çevresindeki güvenlik önlemlerinin kaldırılacağını ifade etti.

Öte yandan, FBI, Alexis'in donanma binasına yasal yollardan girdiğini ve geçerli giriş kartı olduğunu belirtti.

Tak