ADALET YERİNİ BULDU

İngiltere’de, cep telefonu yüzünden bıçaklanarak öldürülen, Kıbrıs asıllı genç 17 yaşındaki Doğan İsmail’in katili, ömür boyu hapse mahkum edildi adalet yerini buldu

İngiltere’de, geçen yıl Aralık ayında kardeşinin çalınan cep telefonu yüzünden bıçaklanarak öldürülen, Kıbrıs asıllı genç 17 yaşındaki Doğan İsmail’in katili 15 yaşındaki Dawda Jallow ömür boyu hapse mahkum edildi. Cezasının en az 13 yılını hapiste geçirme koşuluyla verilen müebbed kararı Türk gencin çevresinde “adalet yerini buldu” yorumuyla karşılandı.

Olayı araştıran Dedektif Matt Bonner, cezayı memnunlukla karşıladıklarını belirterek, “ Ne yazık ki Doğan’ın ailesinin çektiği acıyı anlamamız olanaksız. Doğan İsmail, hırsızlara karşı gelip, hakkını aramanın bedelini canıyla ödedi. A level öğrencisi, başarılı bir gencin yaşamı 17 yaşında noktalandı. Kardeşi Orhan, abisinin gözlerinin önünde can çekişerek ölümüne şahit oldu. Jallow, yakalanmamak için cinayetten sonra her you denedi. Ancak kaçamayacağını anlayınca teslim oldu. Şimdi en az 13 yıl hapiste kalarak, cinayetin bedelini ödeyecek” diye konuştu.
Doğan İsmail’in acılı ailesi ise yayınladıkları bildiride, “Adaletin bugün yerini bulduğunu düşünüyoruz. Ancak Doğan’ın bıraktığı boşluk hiçbir zaman unutulmayacağı gibi, acısı da içimizden hiç çıkmayacak.Ona özlemimiz içimize acı verecek kadar büyük” diyerek, duygularını dile getirdiler.

Polisten 3 hafta kaçmayı başaran Dawda Jallow’un davası önce Brent Ceza Mahkemesinde görüldü. Daha sonra dava Londra’daki Ağır Ceza Mahkemesi Old Bailey’e transfer edildi ve burada görüldü. 6 ay sonunda sonuçlanan dava sonrası, genç katil hapisaneye gönderildi.

Star Kıbrıs