AKPA TEMSİLCİSİ ÇAĞLAR’DAN SOSYALİST GRUBA TEŞEKKÜR

ÇAĞLAR: “AKPA ÇATISI ALTINDA OLMAKTAN MUTLUYUM. BU DURUMU AVRUPA PARLAMENTOSU ÇATISI ALTINDA DA GÖRMEYİ ARZU EDİYORUM”

AKPA Sosyalist Grup’un bugünkü toplantısına katılan AP Sosyalist Grup Başkanı Avusturya parlamenteri Hannes Swoboda’nın, gruba hitaben bir konuşma yaparak AB içerisindeki gelişmeleri aktardığı bildirildi.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, ekonomik kriz ile ilgili Sosyalist Grubun düşüncelerini de aktaran Swoboda'ya konuşmasının ardından grup üyeleri çeşitli sorular sordu, görüşlerini paylaştı.

Sosyalist Grup üyesi CTP-BG milletvekili ve AKPA'da Kıbrıs Türk halkının seçilmiş 2 daimi temsilcisinden biri olarak bulunan Mehmet Çağlar da söz alarak Kıbrıslı Türklerin AP'de en azından AKPA benzeri temsiliyetleriyle ilgili Kıbrıslı Türklerin görüşlerini aktardı. Çağlar, geçen hafta AP'de konunun ele alınmasından ve konuyu AP başkanına iletecek olmasından dolayı Swoboda’ya teşekkür etti.

“AKPA İYİ BİR ÖRNEK...”

Çağlar yaptığı konuşmada, parlamenterler arası dayanışmanın ve özellikle sosyalistler arası dayanışmanın olumlu ruhundan yararlanarak bundan olumlu sonuçlar çıkarmaları gerektiğini ifade ederek Kıbrıs Türk toplumu adına seçilmiş bir kişi olarak, Avrupa Konseyi Parlamenterler Assamblesi (AKPA) çatısı altında olmaktan mutlu olduğunu ancak bu durumu Avrupa Parlamentosu çatısı altında da görmeyi arzuladığını belirtti.

AKPA’nın iyi bir örnek ve kaynak olduğu inancını dile getirerek AKPA’da temsileyetleri süresinde herhangi bir problem yaşanmadığına işaret eden Çağlar, “Aksine Kıbrıs ve Avrupa bizlerin AKPA'daki temsiliyetimizin faydalarını görmektedir” dedi.

Buna benzer demokratik bir yaklaşımın Avrupa Parlamentosu çatısı altında da yapılabileceğine inandığını belirten Çağlar, şunları kaydetti:

“Sonuç olarak Kıbrıslı Türkler bu konunun ısrarla takipçisi olacaktır çünkü yaklaşık bir yıl sonra, Avrupa Parlamentosu'nda seçim olacaktır. Bu yaklaşımları harcamamalıyız. Ben bu konuyu bir kez daha hatırlatmak isterim ki AKPA çok iyi bir örnek olarak önümüzde durmaktadır.”

Çağlar, esasen bu ve benzeri sorunların ortadan kalkması için Kıbrıs'ta BM parametrelerine bağlı olarak bir federal çözümün en kısa sürede gerçekleşmesinin en büyük temennileri olduğunu da ifade etti ve “Bunun için adada var olan çözüm fırsat ve momentini iyi kullanmak ve harcamamak çok önemlidir” dedi.

Swoboda’nın da söz aldığı toplantı sonunda Çağlar ile Swoboda ikili olarak da görüş alışverişinde bulundu.

 

Kaynak: TAK