ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİNİN HALK HİÇE SAYILARAK HAZIRLANDIĞI İDDİA EDİLDİ

Anayasa Değişikliklerinin halk hiçe sayılarak hazırlandığı iddia edildi

Hukukun Üstünlüğü Hareketi ile Hayır İnisiyatifi, yarın sandıklarda halkın önüne konacak anayasa değişikliklerinin, Meclisin “bencil” yaklaşımıyla ve halk “hiçe sayılarak” hazırlandığını iddia etti.

Hukukun Üstünlüğü Hareketi Başkanı Barış Mamalı ile Hayır İnisiyatifi adına Tahsin Mertekçi, yaptıkları yazılı açıklamada, halkın tasdik memuru konumuna sokulduğunu ileri sürerek, “Halk kendisine yapılan bu saygısızlığa sandıkta onurlu bir tavır takınarak ‘hayır’ demeli” dedi.

“Halkın ne istediğini dahi sorma nezaketinde bulunmadan, sadece kendilerinin isteklerini ön planda tutarak hazırladıkları bu değişiklikleri bir de üstüne üstlük dayatmacı bir anlayışla halka onaylatmak istemektedirler” iddiasında bulunulan açıklamada, yapılan değişikliklerin içeriğine bakıldığında da halk yararına herhangi bir düzenlemenin yer almadığı öne sürüldü.

Açıklamada, Anayasa değişikliğinde ele alınmadığını ileri sürdüğü konular ise şöyle sıralandı:

“İnsan Hak ve Özgürlükleri, Vatandaşlık Özel Sektör Çalışanları, Asgari Ücret, Çalışma Hayatı ve Çalışma Hakkı, Eşit İşe Eşit Ücret, İşkence ve Kötü Muameleye Karşı Önlem Alma, Vicdan ve Din Özgürlüğü, Düşünce Özgürlüğü, Milletvekillerinin Transfer ve 2. İş Yasağı, Üçlü Kararname ile Atamaları Sınırlandırma, Kamulaştırma Mağduriyeti, Konut Hakkı, Eşitlik İlkesi, Sağlık Hakkı, Grev Erteleme Silahını Daraltma, Eğitim Hakkı, Gençlik, Polisin Özerk Bir Yapıda Sivilleşmesi, Anayasanın Değiştirilmesinin Kolaylaştırılması, Vicdani Red, KKTC Ordusunun KKTC’li Bir General Tarafından Yönetilmesi, KKTC Merkez Bankası ile Sivil Savunma Teşkilat Başkanları’nın KKTC’li Olması, Hasta Hakları”

TAK