ARANILAN ŞAHIS SİKKELERLE YAKALANDI!

Polis tarafından aranıyordu...

Aranan şahıs sikkelerle yakalandı!

Ülkeden 2012 yılında yasadışı yollardan çıkış yapma suçu ile aranan ve önceki gün Lefkoşa’da tespit edilen Esa Telibhan Demiröz’ün tasarrufunda 11 adet tarihi eser sınıfında sikke bulundu. Hakkında başlatılan polis soruşturması tamamlanan zanlı dün teminat talebiyle Lefkoşa’da yargı huzurunda çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Meriç Karakolu’nda görev yapan polis memuru Fahri Torku, zanlı Esa Telibhan Demiröz’ün “kanunsuz eski eser ithal ve tasarruf” suçlarından methaldar olduğunu söyledi. . Fahri Toklu, zanlının 2012 yılında KKTC’den yasal olmayan yollardan çıkış yaptığını ve 2 yıl sonra önceki gün gözaltına alındığını aktararak, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekipleri tarafından zanlının üzerinde yapılan aramada ise cüzdanı içerisinde eski eser olduğuna inanılan 11 adet sikke ele geçirdiklerini kaydetti.

Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığına değinen polis, zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak için mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlının ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için yurt dışına çıkışını yasaklanmasını, KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 10 Bin TL’lik kefalet senendi imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmasını emretti.