AVUKAT RAPORA İTİRAZ ETTİ

Öz oğluna tecavüz edip öldürmek iddiasıyla yargılanan zanlı Erol Diker’in davasında Dr. Burcu Albayrak, tanık olarak dinletildi.

Öz oğluna tecavüz edip öldürmek iddiasıyla yargılanan Erol Diker’in davasında Dr. Burcu Albayrak, 41’inci tanık olarak mahkemede şahadet verirken, zanlının avukatı Özkul Özdevim, hazırlanan pataloji raporuna itiraz etti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda görülen cinayet davasında, Başsavcılık adına Savcı Ahmet Varol, sanık Erol Diker’i avukatı Özkul Özdevim hazır bulundu. 

Dün sabahki duruşmada tanıklık eden Patoloji Uzmanı Dr. Burcu Albayrak, 7 yaşındaki Mustafa Diker’den alınan doku örnekleri üzerine hazırladığı raporu mahkemeye emare 27 olarak sundu. Dr. Albayrak, doku örnekleri sonuçlarıyla ilgili detaylı bilgi aktardı.

Dr. Burcu Albayrak, 7 yaşındaki Mustafa Diker’in boynunda dış müdahaleye bağlı kanama olduğunu, anüs ve çevresinde iltihabi bulgulara rastlandığını açıkladı.  Avukat: Pataloji resimleri çekilmeliydi.

Avukat Özkul Özdevim, Dr. Burcu Albayrak’ın patoloji resimlerinin çekilip, mahkemeye ibraz edilmesi gerektiğini, bu uygulamanın tüm dünyada yapıldığını ve bunun için doktorun hata yaptığını savundu.

Avukat Özdevim ayrıca, “Bu ceset üçüncü evre çürümüş bir cesetti. Patoloji raporu sonuçlarının sağlıklı olması, doğru olması mümkün değil” iddiasında bulundu.

Özdevim ayrıca, devlet hastanesindeki mikroskopların periyodik bakımlarının yapılmadığını ileri sürdü.

Dr. Burcu Albayrak ise iddiaları reddederek, “Hakikatler raporumda yazdığım gibidir. Bana getirilen örneklerdeki iç organlarda çürüme yoktu. Mikroskopların bakımını biz yapıyoruz” dedi.

Bu arada, Dr. Albayrak’ın tanıklığının ardından öğleden sonra Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz’in tanıklığı ile devam etmesi beklenen duruşma, Yargıç Musa Avcıoğlu’nun amcasının beyin kanaması geçirmesiyle ertelendi. Dava 4 Haziran Salı gününe ertelendi.

 

Kaynak: Kıbrıs