AYAK KOKUSUNA KARŞI DOĞAL ÖNERİLER

Ayak kokusu, oldukça utandırıcı bir sıkıntıdır. Ayak kokusundan kurtulmak için;

Ayak kokusu, oldukça utandırıcı bir sıkıntıdır. Ayak kokusundan kurtulmak için bazı ev yapımı öneriler vardır. İşte ayak kokusuna karşı uygulayabileceğiniz yöntemler…

1. Karbonat

Sodyum bikarbonat yani mutfaklarda kullandığımız karbonat, ayaklarımızda koku yapan bakterileri yok eder ve pH seviyesini dengeler. Çoraplarınızı giymeden önce bir miktar karbonat dökebilirsiniz. Veya her akşam ılık suya 1 paket karbonat ekleyip 15-20 dakika ayaklarınızı bu su içerisinde bekletebilirsiniz.

2. Lavanta Yağı

Lavanta yağı yalnızca güzel kokmaz aynı zamanda bakterileri de yok eder. Doğal anti-fungal özellik gösteren lavanta yağını çoraplarınıza birkaç damla damlatabilirsiniz. Birkaç gün günde 2 kez bu işlemi uygulayabilirsiniz.

3. Epsom tuzu

Epsom tuzu ayak kokusunu önlemede çok etkilidir. Ilık suya 2 kaşık epsom tuzu ekleyin ve ayaklarınızı 15-20 dakika bekletin. Uyumadan önce yaparsanız daha etkili olacaktır.

4. Çay

Çay, içerisinde ayak kokusuna neden olan bakterileri öldüren maddeler içerir. Ayrıca terlemeyi engellemede de etkilidir. 2 demlik poşeti 3 bardak suda kaynatın. Sonrasında suyu soğutmak için biraz daha su ekleyin ve ayaklarınızı 15-20 dakika bekletin.

5. Sirke

Elma sirkesi haricinde her sirkeyi kullanabilirsiniz. Sıcak su ve sirkeyi karıştırarak ayaklarınızı 5-10 dakika bekletin. Sirke kokusundan kurtulmak için en son ayaklarınızı sabunla iyice yıkayın.

6. Zencefil

Zencefil kökünden püre yapıp br bardak sıcak suda 10-15 dakika bekletin. Süzmek için kahve filtresi kullanabilirsiniz. Bu sıvıyı ayaklarınıza masaj yapmak için kullanın. İyi sonuç almak için bu işlemi 2 hafta boyunca her gün tekrarlayın.