AYDOĞAN: “KKTC SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

İSTANBUL’DA “TÜRKİYE-KIBRIS KARDEŞTİR” ADI ALTINDA GECE DÜZENLENDİ...

Türkiye – Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti ‘Türkiye-Kıbrıs Kardeştir’ adı altında bir gece düzenleyerek iki ülke arasındaki ilişkileri pekiştirdi.

İstanbul Kağıthane Sadabat Kültür Merkezi’nde gerçekleşen  geceye Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş, milletvekilleri, valiler, kaymakamlar, bürokratlar, iş adamları ve sanayiciler de katıldı.

Gecede Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı İstanbul Turizm Tanıtma Ofisi de yer alarak KKTC’nin tanıtılmasına katkı koydu.

Tanıtma ofisine ayrılan stantta geceye katılan misafirlere KKTC’ye özgü heybe çanta, katalog, broşürler  ve eşantiyon ürünler dağıtıldı.

AYDOĞAN: “KKTC SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

Türkiye–Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti Genel Başkanı Rüşat Aydoğan gecede yaptığı konuşmada, Türkiye ile Kıbrıs’ın kardeş ülke olduğunu bunun yıllardan beridir böyle devam ettiğini söyledi.

Kıbrıs’ta 50 yıldır müzakerelerin devam ettiğini ve Rum tarafının çözümsüzlük için çalıştığını söyleyen Aydoğan, Avrupa Birliği’ne ve Birleşmiş Milletlere seslenerek adaletten uzak olduklarını Kıbrıslı Türklerin hakkını savunmadıklarını belirtti.

Aydoğan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni sevmek Türkiye’yi sevmektir. Türk Dünyasını sevmektir. KKTC sahipsiz değildir. KKTC’nin yanında her zaman sonsuza dek Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti olacaktır. KKTC Türk Dünyasının özbeöz kardeşidir. KKTC kısa zamanda dünya devletleri arasında hak ettiği yeri alacaktır.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Kaynak: TAK