BABA DA TUTUKLANDI...

Baba da tutuklandı...

Gamze PİR BAYKUR

Nergisli yol kavşağında bulunan otobüs durağı yanına içerisinde 300 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bıraktığı, aracında ise bir miktar Sentetik Cannabionoid ile 5 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulundurduğu gerekçesiyle tutuklanan E.Y’nın ardından, babası Ö.Y da tutuklandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı E.Y’nın tutukluluk süresi 7 gün daha uzatılırken, zanlı Ö.Y’nın aleyhine 2 günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Zanlının beyanı üzerine babası da tutuklandı...
Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 21 Eylül tarihinde alınan bir bilgide Nergisli yol kavşağında bulunan otobüs durağı yanında MD 001 plakalı bir aracın durduğunu ve araçtan inen erkek bir şahısın otobüs durağı yanına bir poşet bıraktığının öğrenildiğini söyledi. Konu arabanın İnönü kavşağında durur vaziyette tespit edildiğini belirten Özdesoy, araç sürüsünün zanlı E.Y olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Özdesoy, MD 001 plakalı araçta yapılan ilk aramada bir miktar Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde, bagaj kısmında ise 1 adet 47 cm boyunda demir jop ve 1 adet 65 cm boyunda tahta jop bulunduğunu açıkladı. Alınan bilgi doğrultusunda ise Nergisli yol kavşağında bulunan otobüs durağı yanında yapılan aramada ise naylon poşet içerisinde 300 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirten Özdesoy, zanlının tutuklandığını söyledi. Özdesoy, zanlının kullanımında olan MD 001 plakalı aracın Mağusa Polis Müdürlüğüne çekildiğini ve Narkotik Dedektör köpeğinin araçta arama yaptığını aktararak, ön cam döşemesi altında da tuvalet kağıdına sarılı 5 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Zanlı E.Y’nın konu MD 001 plakalı aracı kendisinden başka babasının da kullandığını beyan ettiğini belirten Özdesoy, zanlı E.Y’nın bu beyanı üzerine babası zanlı Ö.Y’nın da tutuklandığı açıkladı.

Analiz sonuçları bekleniyor...
Polis Memuru Hüseyin Özdesoy, Nergisli yol kavşağında bulunan 300 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile MD 001 plakalı araçta bulunan bir miktar uyuşturucu madde ve 5 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu maddenin Devlet Kimya Laboratuvarına, içerisinde uyuşturucu maddelerin bulunduğu naylon poşet ile tuvalet kağıtlarının ise parmak izi incelemesi için PGM Parmak İzi Şubesi’ne gönderildiğini belirterek sonuçların henüz gelmediğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın henüz tamamlanmadığını belirten Özdesoy, zanlı E.Y’nın 8 gün, zanlı Ö.Y’nın ise 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacaklar...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı E.Y’nın tutukluluk süresinin 7 gün daha uzatılmasına emir verirken, zanlı Ö.Y’nın ise 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Yenidüzen