BAŞBAKAN ŞOFÖR OKULLARI BİRLİĞİ'Nİ KABUL ETTİ

Başbakan İrsen Küçük, bu akşam Başbakanlık'ta, Barış Tilki başkanlığındaki Şoför Okulları Birliği’ni kabul etti.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü açıklamasına göre, görüşmede,  Başkan Tilki AB standartlarında eğitim vermek amacıyla  Şoför Okulları Birliği’ne hibe edilen arazi için Başbakan’a teşekkür etti.

Açıklamaya göre, birlik ziyarette, Başbakan Küçük’e destek belirtti.

Şoför Okulları Birliği Başkanı Barış Tilki, 2014  Eylül’de eğitim parkı projesini hayata geçirerek, gençlere AB standartlarında trafik eğitimi vermek ve birliğe yakışır bir  binaya sahip olmak istediklerini belirtti.

Tilki, Şoför Okulları için hibe edilen 15 dönüm arazide eğitimden sosyal faaliyetlere kadar pek çok çalışmanın yer almasının planlandığını ifade etti.  

Başbakan İrsen Küçük, birliği kabulünde, hükümetin göreve gelir gelmez  trafik yol güvenliğine, alt-yapıya ve eğitime büyük önem verdiğini belirtti. 

Başbakan Küçük, “Hükümet 3 yıldır kararlılıkla ulaşımda alt-yapının geliştirilmesi ve duble yolların çoğaltılması için çalışıyor. Hükümet duyarlılık içinde ülkede ölümlü trafik kazalarını sınırlamak için çaba gösteriyor” şeklinde konuştu. 

KKTC’de duble yolların artmasının 2013-2015 ekonomik programında yer aldığını da söyleyen Başbakan Küçük, trafik kazalarının önlenmesi adına büyük önem taşıyan ‘New Jersey’ tipi korkuluk projesi ve yolların ışıklandırılması çalışmalarının da yerinde alınan doğru kararlar olduğunu ifade etti.

Yol standartlarını yükseltmek için çalışıldığını ve yol güvenliğine büyük önem verildiğini söyleyen Başbakan Küçük, yolların geliştirilerek, güvenlik, kalite ve standartlarını artırıldığını, bu çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Başbakan Küçük alt yapı çalışmalarının yanı sıra trafik eğitimine de büyük önem verdiklerini ve bu yönde yapılan her türlü çalışmaya katkı koymaya hazır olduklarını da söyledi. 


Başbakan İrsen Küçük, şoför okullarının gelişerek, çağdaş bir yapıya kavuşması için çalışacaklarını kaydetti.