BAŞKABAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ, TÜRKİYE KONFEDERASYONLAR TOPLULUĞU HEYETİNİ KABUL ETTİ

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Nezaket Emine Atasoy başkanlığındaki Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu heyetini kabul etti.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Nezaket Emine Atasoy başkanlığındaki Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu heyetini kabul etti.

Denktaş kabulde yaptığı konuşmada, topluluk heyetini kabul etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Lefke Avrupa Üniversitesi’nden sonra Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu’nun da KKTC’de Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın adını taşıyan bir üniversite açmak istemesinin mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Haksız ambargo ve izolasyonlar altında olan KKTC’nin gerek lobi faaliyetleri gerekse dış yatırımlara ihtiyacı olduğunu ifade eden Denktaş, bunun önündeki bürokratik engellerin geçmişte küçük işletmelerin korunması amacıyla alınan kararlardan kaynaklandığını söyledi.

Ülke ekonomisinin ayağa kalkabilmesi için özellikle Türkiye ile serbest ticaret yapmaya ihtiyacı olduğuna işaret eden Serdar Denktaş, ancak buna Türkiye’nin AB ile imzaladığı gümrük birliği anlaşmasının engel teşkil ettiğini vurguladı.

Denktaş, Annan Planı döneminde AB’nin Kıbrıs Türkü’ne verdiği sözleri de yerine getirmediğini kaydetti.

Yaşanan olumsuzlukların Kıbrıs Türkü’nün psikolojisini bozduğunu da ifade eden Denktaş, ülke insanının büyük bir moral çöküntüsü içinde bulunduğunu dile getirdi.

Kıbrıs sorunun çözümüne yönelik müzakereler sonuçsuz şekilde devam ettiği müddetçe belirsizliğin de devam edeceğine vurgu yapan Denkaş, anlaşma veya anlaşmamanın bir sonuç olabileceğini kaydetti.

Ekonomik yönden iyi durumda bulunmayan adanın her iki tarafındaki halkın  mevcut durumdan hareketle birlikte nasıl bir işbirliği geliştirebileceklerine yönelmeleri gerektiğine işaret eden Denktaş, Rumların Türkiye’yi tehdit görmeyi bırakıp,  fırsat olduğunu görmelerini istedi.

TAK