BAŞKENTTE ENGELLİLERE AİT PARK YERLERİ YENİLENİYOR

FELLAHOĞLU: “ENGELLİ VATANDAŞLARIN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRACAK ADIMLAR ATMALIYIZ”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Park Bahçeler ve Trafik Aydınlatma Şubesi, belediyeye ait tüm otoparklar ile yol boylarında yer alan engellilere ait park yerlerini yeniliyor.    

LTB’den verilen bilgiye göre, çalışmalar çerçevesinde LTB sınırları dahilindeki tüm otoparklarda mevcut park yerlerinin yenilenip görünür hale getirilmesi, bunun yanı sıra engelli park yeri ayrılmamış otopark alanlarında da yalnızca engellilerin kullanabilmesi için yerlerin ayrılması hedefleniyor. 

Öte yandan, Belediye Trafik Zabıta ekiplerinin, 7 Mayıs’dan itibaren, engelli otopark için belirlenen alanlara park eden vatandaşlara hatalı park cezası kesmeye başladığı belirtilen açıklamada, vatandaşların engelli park yeri konusunda hassas davranması istenirken, engelli vatandaşlardan da araçlarında, özel durumlarını gösteren çıkartmaların yapıştırılmış olmasına dikkat etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

FELLAHOĞLU’NUN MESAJI

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftasıyla ilgili yayımladığı mesajda, engelli vatandaşların yeterlilik ve işlevselliklerini en üst düzeye çıkararak, toplumsal destek ve rehabilitasyon programlarını geliştirmenin önemine işaret ederek “Bu, onların başkalarına gereksinim duymadan yaşamlarını sürdüren, kendine yeten, üretken bireyler olabilmeleri için zaruridir” dedi.

Yerel yönetimler ve kamu kurumlarının bu konuda hassas olmanın ötesinde bilinçli olarak gerekli uygulamaları yapmakla mükellef olduklarını kaydeden Fellahoğlu, şöyle dedi:

“Bizler merkezi ve yerel yöneticiler olarak engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için atılacak adımlara ön ayak olmalıyız. Hepimizin birer engelli adayı olabileceği dünyamızda, engelli vatandaşları toplumun dışına itmek medeni toplumların içine düşmemesi gereken önemli bir durumdur. LTB olarak bunun bilincindeyiz ve her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız.

Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftasında ilgili derneklerin düzenledikleri tüm etkinliklerinin destekçisi olduğumu belirtiyor, tüm engelli vatandaşlarımıza geleceğe daha umutla bakabilecekleri huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.”

 

Kaynak: TAK