BAY-SEN, TDP’Yİ ZİYARET ETTİ

Cemal Özyiğit, Hükümete ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) yönetimine, kurumda “toplu sözleşme düzenini koruması ve riayet etmesi” çağrısı

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Başkanı Cemal Özyiğit, Hükümete ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) yönetimine, kurumda “toplu sözleşme düzenini koruması ve riayet etmesi” çağrısında bulundu.

BRTK Çalışanları Sendikası (BAY-SEN) Başkanı Salih Sakalı ve Yönetim Kurulu üyeleri, bugün Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) ziyaret etti.

Sendika Başkanı Sakallı, sendikanın 36’ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla ziyaretlerde bulunarak, kurumda yaşanan sıkıntıları da paylaşmak istediklerini ifade etti.

TDP’nin, Cumhuriyet Meclisi’nde, kurumda yaşanan sorunları gündeme getirdiğini belirten Sakalı, teşekkür etti. BRTK’da çeşitli sorunlar yaşandığını son dönemde toplu sözleşmenin imzalanmamasıyla çalışanların mutsuz ve huzursuz olduğunu dile getiren Sakallı, “Hükümet edenlerin, hükümete gelmeden önce verdikleri sözleri yerine getirmelerini bekliyoruz” dedi.

ÖZYİĞİT: “BRTK YASASI GEÇİRİLMELİ”

TDP Başkanı Özyiğit de, BRTK’nın Kıbrıs Türk’ünün varoluş mücadelesinde önemli yer tuttuğunu; kurumun bağımsız ve tarafsızlığını korumasının önemli olduğunu ifade etti.

BRT Yasası’nın en kısa sürede çıkması gerektiğine vurgu yapan Özyiğit, “Çalışanlar huzurlu bir ortama kavuşmalıdır” dedi.

Toplu sözleşme düzenini bozmaya çalışmanın emek mücadelesi ile örtüşmediğini söyleyen Özyiğit, hükümete eleştiride bulundu. Özyiğit, “Hükümete ve kurum yönetimine toplu sözleşme düzenini koruma ve riayet etmeleri çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Özyiğit, seçim döneminde verilen sözlerin arkasında durulmadığını iddia ederek, “Seçimlerden önce özelleştirme karşıtı tutum sergileyenler, şimdi hiçbir kurumun arkasında değiller. Elektrik, telefon gitti, BRTK da gitmek üzere. Kıbrıslı Türklerin varlığı olan bu kurumlara sahip çıkmalıyız” dedi.

Özyiğit, BAY-SEN’e her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Tak