BIÇAKLI: “BAŞBAKAN’IN AMERİKA SEYAHATİNİN HARCAMALARI AÇIKLANMALI

TÜRK-SEN Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Başbakan İrsen Küçük ve ekibinin “Amerika çıkarmasının” kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ettiğini belirtTİ.

TÜRK-SEN Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Başbakan İrsen Küçük ve ekibinin “Amerika çıkarmasının” kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ettiğini belirterek, bu seyahate katılanların ne amaçla katıldığı, sayı olarak kaç kişi oldukları ve bu maksatla yapılan harcamaların toplamının ne kadar olduğunun net olarak kamuoyuna açıklanması gerektiğini kaydetti.

Bıçaklı, yaptığı yazılı açıklamada, dış temasların ülke adına yararlı olduğunu ve yapılması gerektiğini her zaman savunduklarını ve aynı görüşü muhafaza etmeye devam ettiklerini, ancak yapılan bu tür ziyaretlerin ülke yararına olup olmamasına baktıklarını bildirdi.

Bıçaklı açıklamasında; “Üzülerek görüyoruz ki, bu yapılan Amerika ziyaretinin yakından uzaktan ülke yararına yönelik hiç bir faydası olmadığı ve tamamen turistik bir gezi olduğu ve devlet bütçesinin de ekonomik olarak gereksiz yere sıkıntıya soktuğu ortadadır” ifadelerine yer verdi.

“Bütçeyi dengeleme gerekçeleriyle her gün yapılan zamlarla ülkeyi yaşanmaz hale getiren ve gençliği işsizliğe,açlığa sefalete ve göçe sevk edenlere böylesi gereksiz gezilerle milyonlarca Türk Lirası harcama lüksünüz var mı” diye sorulması gerektiğini savunan Bıçaklı, “Vatandaşlar hastanelerde ilaç bulamazken devletin kasasından milyarlarca lira harcayarak turistik gezi yapmanın ne gereği vardır.
Bunun takdirini halkımıza bırakıyoruz.” dedi.

KAYNAK:TAK