BKP: “HÜKÜMET HALKIN GÖZ GÖRE GÖRE ZEHİRLENMESİNİ İZLİYOR”

BKP, CTP-BG/DP-UG hükümetinin halkın göz göre göre zehirlenmesini izlediğini, ülkede ciddi bir gıda denetimsizliği olduğunu savundu.

BKP, CTP-BG/DP-UG hükümetinin halkın göz göre göre zehirlenmesini izlediğini, ülkede ciddi bir gıda denetimsizliği olduğunu savundu.

BKP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Bahire Korel yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’den ithal edilen cennet hurmalarında yüksek dozda ilaç kalıntısının saptanmasının denetimsizliğin en açık göstergesi olduğuna işaret ederek, halkın gıda ürününü, sebze ve meyveyi korkarak aldığını ve tükettiğini kaydetti.

Bir takım tüccarların ve şirketlerin hiçbir denetimden geçmeden ülkeye diledikleri gıda maddelerini soktuğunu, cennet hurmaları olayında görüldüğü gibi tutuklanan suçluların bir süre sonra serbest bırakıldıklarını ve mühürlenen konteynerin mührünü kırarak zehirli gıdaları piyasaya sürme girişiminde bulunma cesaretini gösterdiğini belirten Korel, “tüm bunlar ülkede, gıda alanında ciddi bir mafyalaşma ve kaçakçılık olduğunun göstergesidir” dedi.

Korel, “Ülke içinde de ciddi bir kaçak tarım sorunu bulunmaktadır. Denetime tabi olmayan birçok tarım üretimi gerçekleşmektedir. Gelişi güzel kullanılan tarımsal ilaçlar halk ve çevre sağlığı için ciddi bir tehdittir” dedi.

Ülkede artan kanser ve diğer ölümcül hastalıkların en büyük nedenleri içerisinde zehirli ve genetiği değiştirilmiş gıdaların olduğunu ifade eden Korel, halkın zehirlenmekle kalmadığını, ölümcül hastalıklara yakalanma tehdidi ile de karşı karşıya bulunduğuna dikkat çekti.

Hükümeti, halkın göz göre göre zehirlenmesini ve ölümcül hastalık tehdidi ile yaşamasını izlemeye son verip, bu konuda kararlı adımlar atmaya çağıran Korel, “Gıda alanındaki mafyalaşma ve kaçakçılık ortadan kaldırılmalıdır. Gümrük kapılarındaki denetimler arttırılmalı, ülkeye girecek olan her türlü ürün öncelikle sağlık testine tabi tutulmalıdır. Hal Yasası, Gıda Yasası ve Gıda Denetim Yasası çıkarılmalı, gıda denetimi gerçekleştirecek bağımsız bir kurum oluşturulmalıdır. Halkı bile bile zehirleyen, gıda alanında mafyalaşmış ve kaçakçılık yapanlar hakkında en ağır cezaların verilebilmesi için gereken yasal düzenlemeler biran önce gerçekleşmelidir” dedi. 

TAK