BU BİR KIZ!

23 yaşındaki 'genç kız' uzun sakallarıyla görenleri şaşkına uğratıyor

İngiltere’de Harmaam Kaur adlı Hintli bir genç kız düzenli yumurtlamayı engelleyerek erkeklik hormonunun artmasına neden olan Polikistik Over Sendromu’na yakalanması sonrası sakallarını kesmeme kararı aldı. Uzun bir süredir sakallarını kesmeyen 23 yaşındaki genç kız çevredekilerin bakışlarına rağmen bu duruma alıştığını ifade etti.

11 yaşındayken vücudunda yaşanan değişiklikler neticesinde bu hastalığa yakalandığını fark ettiğini belirten Kaur uzun yıllar hastalığı nedeniyle zorluklar yaşadığını ifade etti. Ortaokul ve lise yıllarında arkadaşlarının kendisiyle dalga geçtiğini belirten Kaur bu durumdan utanarak o dönemde haftada 2 kez tıraş olduğunu kaydetti. Yine de çevresindekilerin kendisiyle alay etmeye devam ettiğini kaydeden Kaur o dönemde uzun ve erkek kıyafetleri giydiğini başını, göğsünü ve kollarını kapadığını belirtti. İnsanlarla konuşurken elini sürekli yüzünde tuttuğunu ifade eden Kaur, “O zamanlar evden dışarı çıkmak istemiyordum. Çünkü insanların bana uzun uzun bakmasını istemiyordum. Kendimi odaya kilitliyordum ve daha fazla yaşamak istemiyordum” dedi.

Kaur’un hayatı daha sonra ise Hindistan’daki inanışlardan biri olan Sihizm’i seçmesiyle değişti. 1500’lü yıllarda Kuzey Hindistan’da ortaya çıkan ve 23 milyondan fazla inananı olan bu dine göre vücudun herhangi bir yerindeki kılları kesmek yasak. Tanrının bu şekilde olmasını istediğini belirten Kaur ise vaftiz edilmesi sonrası bir daha sakallarını kesmemeye kararı aldı.
Kararı sonrası ailesinin bu durumu uzun süre kabullenmek istemediğini de belirten Kaur, “Babam ve annem sakallarımı uzatmamı istemedi. Sakalım olduğu takdirde normal bir yaşantım olamayacağını düşündüler. Hiçbir zaman evlenemeyeceğim ve iş sahibi olamayacağım konusunda endişelendiler. Fakat ben kendi hayatım konusunda kendi kararlarımı almak istedim” dedi. Kararı sonrası Kaur en büyük destekçisinin ise 18 yaşındaki erkek kardeşi olduğunu belirtti. Sakallarını kesmeme kararı sonrası dışarı çıktığında ilk başlarda insanların kendisine bakışları sonucu kızdığını belirten Kaus, daha sonra ise insanların kendisine durumunu sormaktan çekindiğini düşündüğünü bu yüzden onlara gülümsemeye başladığını belirtti.

17 yaşında ise iş bulmak için ailesinin yaptığı baskı sonrası sakallarını kesen Kaur bu durum sonrasında kendisini çok kötü hissettiğini belirtti. Kardeşinin sakalsız halini gördüğünde şoka uğradığını belirten Kaur onun sakallarıyla gayet güzel olduğunu söyleyerek kendisine destek olduğunu belirtti. Bir ilkokulda öğretmen yardımcısı olarak çalışmaya başladığından beri güveninin tekrardan yerine geldiğini de belirten Kaur halen bazı insanların kendisine “bay” olarak seslendiğini ve baktığını ifade etti. Kaur çocukların niçin sakalı olduğunu sorduğunda ise onlara sakallarının cadılar bayramı kostümü olduğunu anlattığını belirtti.