BU ÇİLE NE ZAMAN BİTECEK

Kısa süre etkili olan sağanak yağış yolları, sokakları göle çevirdi

Başkent Lefkoşa’da önceki gece etkili olan şiddetli sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı.
Saat 22.30 sıralarında başlayan şiddetli yağmur, başta Girne Kapısı’nda bulunan yollar ve sokaklar olmak üzere kentin birçok yerini göle çevirdi. Araçlar ilerlemekte zorlanırken, yayalar da su taşkını nedeniyle yollarda yürümekte güçlük çekti.

Girne Kapısı’nda faaliyet gösteren bir markette yağmur sularından nasibini aldı. Market sahibi, işyerini su baskınından korumak için önlem almaya çalıştı ancak çabaları yeterli olamadı.

Peş peşe çakan şimşeklerle birlikte gelen sağanak yağmur sokakta yaşayan hayvanları da etkiledi. Bir sokak köpeği, bir evin giriş kapısının önüne sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

Alt yapının yetersizliğinden dert yanan Girne Kapısı ve civarında yaşayan vatandaşlar bölgedeki alt yapı yetersizliğinden yakındı. Yağmurun kısa süre yağmasına rağmen her tarafın sularla dolduğuna dikkat çeken bölge sakinleri, yetkililerin artık Lefkoşa’nın alt yapı sorununa bir çözüm bulmasını istedi.

Her yağmur sonrasında su baskınları yaşamaktan bıktıklarını belirterek artık bir önlem alınması taleplerini yineleyen bölge sakinleri “Aksi takdirde bu kış bizim için çekilmez hale gelecek. Yaşananlar başkente yakışmıyor” diye konuştu.

Kıbrıs