BU KADARINA DA PES!

Rum polisi, Talat’a saldıranlar konusunda mahkemeyi ikna edemediği için 3 elabaşı da serbest bırakılmış!

Limasol’daki konferans salonunu basarak, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a saldırmak isteyen faşist ELAM’ın en azılı 3 üyesinin de serbest bırakıldığı bildirildi. Rum basını, polisin bu konuda mahkemeyi ikna edemediğini ve başarısız kaldığını yazdı.

   Yargıcın, davayı araştıran memurların görüşlerini genel anlamda dikkate aldığını, ancak memurların, devam eden soruşturmalarla ilgili ifadelerini muğlak ve belirsiz bulduğunu yazan Rum basını, bunun sonucunda yargıcın, zanlıları serbest bıraktığını haber verdi.

   Mahkeme salonunda bulunan ELAM’lıların, bu kararı coşkuyla karşıladıklarını kaydeden gazete, polis tarafından yakalanan zanlılardan birinin, Kıbrıslı Türk gazeteciyi darp eden kişi olduğuna inanıldığını belirtti.

 

Fotoğraf makinesini de çalmış

 

    Polis tarafından yakalanan zanlılardan ilkinin, 25 yaşındaki ELAM üyesi Marinos Aristidu olduğunu ve bu kişinin, diğer ELAM’lılarla birlikte kültür merkezinin holüne girip olayı fotoğraflamaya çalışan Kıbrıslı Türk gazeteciyi darp eden kişi olduğunu kaydeden Politis gazetesi, Aristidu’nun Kıbrıslı Türk gazeteciyi yaraladığını, aynı zamanda fotoğraf makinesini de çalan kişi olduğunu belirtti.
   İkinci zanlının ise Nikolas Aristidu isimli 39 yaşındaki eski polis olduğunu yazan gazete, bu kişinin ise polis kordonunu delip, kültür merkezine girmeye çalıştığını yazdı.
   Üçüncü zanlı Geadis Geadis’in ise, ELAM’ın basın sözcüsü aynı zamanda ELAM’ın AP seçimleri adayı olduğunu kaydeden gazete, bu kişinin de ELAM’ın kültür merkezine doğru yaptığı yürüyüşte başı çektiğini belirtti.

Diyalog