“BU YETKİ KADROLU ÖĞRETMENLER ATANINCAYA KADAR KULLANILDI”

Maliye Bakanlığı, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) koalisyon hükümetinin geçici personel alımı yetkisini yalnızca öğretmenler için kullandığını vurgulayarak, söz konusu yetkinin kadrolu öğretmenler at

Maliye Bakanlığı, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) koalisyon hükümetinin geçici personel alımı yetkisini yalnızca öğretmenler için kullandığını vurgulayarak, söz konusu yetkinin kadrolu öğretmenler atanıncaya kadar kullanıldığını belirtti.

Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, CTP/BG, DP/UG hükümetinin göreve geldiğinde 2013 mali yılı bütçe yasası altında istihdam yapma imkânı bulamadığı hatırlatıldı.

Maliye Bakanlığı kamuoyunun gündemindeki bazı değerlendirmelere açıklık kazandırmak amacıyla konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2013 yılının ilk 5 ayında 2013 mali yılı bütçe yasasında öngörülen istihdam miktarının tamamı kullanılmıştır.

CTP/BG, DP/UG hükümeti göreve geldiğinde 2013 mali yılı bütçe yasası altında istihdam yapma imkanı bulamamıştır.

Ancak, okullarımızın eğitime başladığı süreçte hiçbir Bakanlığa istihdam yetkisi verilmezken, yalnızca eğitim kurumlarımızın ihtiyaçları dikkate alınarak ve 2014 yılı istihdam imkanlarından kullanılmak üzere Kamu Hizmeti Komisyonu üzerinden kadrolu öğretmen alımına yönelik olarak gerekli yetkiler verilmiştir.

Kamu Hizmeti Komisyonunun istihdamların süre alacağını ve kadrolu öğretmenlerin atanmasına kadar geçecek sürede geçici öğretmen alınması yönündeki yaklaşım ile eğitim sürecinin aksamaması amacıyla geçici öğretmen alımı yetkisi Başbakanlık, Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın yazışmaları ile gerçekleştirilmiştir.

Hükümetimiz geçici personel alımı yetkisini yalnızca öğretmenlerimiz için ve kadrolu öğretmenler atanıncaya kadar kullanılmıştır.

Kamu Hizmeti Komisyonu kadrolu öğretmen atamalarını gerçekleştirmiş ve bu arada süreleri tanımlanmış olarak atanan personelinde görev süreleri sona ermiştir.

TAK