CAN DÜNDAR'IN CEZASI BELLİ OLDU

Can Dündar'ın cezası belli oldu

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dündar, kaleme aldığı bir yazı dizisinde, o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan ile bazı iş adamlarına hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, 28 bin 650 lira adli para cezasına çarptırıldı.

 Takipsizlikle sonuçlanan "25 Aralık  soruşturması"yla ilgili "gizliliği ihlal etmek" suçundan ise Dündar'ın beraatine  hükmedildi
 
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar,  kaleme aldığı bir yazı dizisinde, o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan ile bazı iş adamlarına hakaret ettiği  iddiasıyla yargılandığı davada, bu suçtan 28 bin 650 lira adli para cezasına  çarptırıldı.
 
 İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada kararını açıklayan  mahkeme, sanık Dündar’ın “kamu görevlisine hakaret” suçundan, 28 bin 650 lira  adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti.
 
Takipsizlikle sonuçlanan İstanbul merkezli 25 Aralık soruşturma  dosyasıyla ilgili “gizliliği ihlal” suçunu işlediği iddiasıyla da yargılanan  Dündar’ın, bu suçtan ise "suçun unsurları oluşmadığı" gerekçesiyle beraatine  karar verildi.