“ÇETE” ÇÖKERTİLDİ…

Kuzey’den Güney Kıbrıs’a ticaret yaptığı iddia edilen

Kuzey’den Güney Kıbrıs’a ticaret yaptığı iddia edilen Kıbrıs Rum çetesi çökertildi.

Kuzey Kıbrıs’tan Güney Kıbrıs’a ticaret yaptığı iddia edilen bir Kıbrıs Rum çetesinin, Kıbrıs Rum polisi tarafından çökertildiği haber verildi.

Kıbrıs Rum polisinin, yaptığı bir operasyonun sonucunda, sigara, tütün ve cinsel gücü artırıcı hap nakli yapan bir çeteyi çökerttiğine inandığını yazan Fileleftheros gazetesi, operasyonun hedefinde, Larnaka bölgesindeki 3 ev ile (Güney) Lefkoşa’da  2 evin bulunduğunu yazdı.

Operasyon sonucunda, bir araba, 213 kutu sigara, 34 kutu tütün, 10 kutu puro, bin 418 adet cinsel gücü artırıcı hap, 12 kilo salyangoz ve 47 bin 810 Euro ele geçirildiğini ve bunlara el konulduğunu kaydeden gazete, davayla ilgili olarak 4 kişinin tutuklandığını ve başka tutuklamalar yapılmasının da ihtimal dahilinde bulunduğunu belirtti.

Davayla ilgili araştırmaların, Gümrük Dairesi işbirliğinde devam etmekte olduğunu kaydeden gazete, el konulan ürünlerin tümünün vergisinin ödenmemiş olduğuna dikkati çekti.

Gazete, bu ürünlerden bazılarının Kuzey Kıbrıs’tan olduğunu iddia ederken, elde ettiği bilgilerin, Kıbrıs Rum polisinin, dikkatini “KKTC”den olmayan ürünlerin menşesine yönelttiğini ekledi.

Simerini gazetesi ise haberinde ele geçirilen tüm ürünlerin “KKTC”den olduğunun düşünüldüğünü ileri sürerken, Politis ise haberinde bahse konu çetenin yalnızca “KKTC” ile değil, başka yerlerle de alışverişler yaptığının görüldüğünü ifade etti.

Haber diğer gazetelerde ise şu başlıklarla yer aldı:

Politis: “İşgal Altındaki Bölgelerle Kaçakçılık… Dört Tutuklama ve Büyük Miktarda Tütün Ürününe El Koyma”

Alithia: “İşgal Altındaki Bölgelerle Kaçakçılık Yapan Rum Çetesini Çökerttiler”

Simerini: “İşgal Altındaki Bölgelerden Alışveriş Yaptılar”

Tak/YD