CEVABI TÜZÜKLE VERİLECEK

Başbakan İrsen Küçük, parti içi muhalefete sert çıkarak, son kez uyardığını söyledi:

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan İrsen Küçük, parti içi muhalefete çok sert cevap vererek, herkesi son kez sağduyuya davet ettiğini, aksi takdirde gerekenin yapılacağını vurguladı.

İrsen Küçük, partinin küçük şahsi hesaplarla zafiyete ve güçsüzlüğe uğratılmasına gerek yetkili kurulların, gerekse partililerin izin vermeyeceğini belirterek, “Aksi tavır sergileyerek bugünkü süreci körükleyenlere gerekli cevap en erken zamanda tüzük çerçevesinde verilecektir” dedi.
Küçük, dün akşam yaptığı yazılı açıklamada, demokratik kurallar içinde tamamlanan parti içi bir yarış sonrasında zaman kaybetmeden yeni çalışmalarla KKTC’nin önünün açılması ve ilerlemesine katkı koymaları gerektiğine işaret ederek, artık zamanın KKTC için ortaya konan hedeflere ilerleme zamanı olduğunu vurguladı.

“Sistemli yıpratma kampanyası sürüyor”
Küçük, “UBP tabanı adına, aile içi gelişmeleri kullanarak partimizi ve gözümüz gibi sakındığımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni hiç hak etmediği bir kaosa sürüklemeye çalışanları son kez sağduyuya davet etmek isterim” dedi.

Son günlerde uzun süren kurultay sürecinin yarattığı yapay cepheleşme ya da taraflılığın istismar edilerek UBP’yi yıpratmak, partilileri birbirine düşürmek, birlik ve beraberliği zafiyete uğratmak adına sistemli kampanyalar sürdürüldüğünü ifade eden Küçük, partisinin demokrasi sınavından başarıyla geçtiğini ve kurultay sonucunda kazananın şahsı değil yeni KKTC projesi olduğunu belirtti.

“UBP, KKTC’nin gelişmesi, gelecek nesillere büyük ve kalıcı eserler bırakmak üzere çaba sarf eden ülkenin en güçlü ve en büyük siyasi partisidir” diyen Küçük, açıklamasında şunları kaydetti:
“Yasal ve demokratik çerçevede geçtiğimiz aylarda parti içi bir yarış gerçekleştirilmiş ve demokratik kurallar içinde tamamlanmıştır. Bu sürecin tamamlanması sonrasında, zaman kaybetmeden yeni çalışmalarla KKTC’nin önünü açmalı ve ilerlemesine katkı koymalıyız. Artık zaman KKTC için ortaya konan hedeflere ilerleme zamanıdır.

Ancak üzülerek görülmektedir ki, son günlerde uzun süren kurultay sürecinin yarattığı yapay cepheleşme ya da taraflılık istismar edilerek, Ulusal Birlik Partisi’ni yıpratmak, partilileri birbirine düşürmek, varlığımızın ve büyüklüğümüzün temeli birlik ve beraberliğimizi zafiyete uğratmak adına sistemli kampanyalar yaratılarak sürdürülmektedir.

Hâlâ daha halkımıza umut vermeyen, ülkemiz siyasetine hiçbir olumlu katkı sağlamayan muhalefet partileri ile bazı medya organlarının, partimizde yaşananları istismar gayretlerini hayretle izlemekteyiz.
Kurultayımız nedeniyle dozu zaman zaman artan, zaman zaman itidalli olunan bir tartışma süreci yaşandığı ve partimizin bir demokrasi sınavından başarıyla geçtiği bir gerçektir. Kurultayımızın ortaya çıkardığı bir başka gerçek de, kurultay sonucunda kazananın şahsım değil, yeni KKTC projesi olduğudur.

Kurultayımız, büyük bir projenin tamamlanmasına onay vermiş, KKTC’nin kendi ayakları üzerinde durabilen, halkının huzur ve mutluluk içinde yaşadığı, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile kopmaz bağlarımızın daha da güçlendiği bir fikri desteklemiştir. Yeni UBP, yeni KKTC projesinde artık hiçbir kişisel çıkar, projemizin üzerinde yer alamayacaktır.”

“Küslük dargınlık UBP’ye yakışmaz”
UBP Genel Başkanı ve Başbakan Küçük, UBP’nin bu tür tartışmalarla kaybedecek zamanı kalmadığını ifade ederek, kurultay süreci boyunca yaşanan tartışmaları, demokratik zenginlikleri olarak kabullenmek ve küslük ya da dargınlık gibi UBP’ye yakışmayacak tavırlardan kaçınarak elbirliğiyle devlete ve Kıbrıs Türkü’ne hizmet etmek amacında birleşeceklerini vurguladı.

UBP’nin birlik ve bütünlüğünü korumanın, ülkeye ve halka karşı duydukları sorumluluğun gereği olduğuna işaret eden Küçük, “Bu sorumlulukları kendi evimizde konuşarak, tartışarak paylaşmanın, üstlenmenin yollarını Parti tüzüğümüz ve teamüller çerçevesinde mutlaka en kısa sürede bulacağız” dedi.

“Hoşgörülü çabalarım sürecek”

Küçük, sorumluluğunun bilincinde, parti yetkili kurullarının kendisine devrettiği yetkiler çerçevesinde gerekli adımların atılacağına dikkat çektiği açıklamasında, şunları kaydetti:
“UBP Genel Başkanı ve Başbakan olarak sorumluluğumun bilincinde, parti yetkili kurullarının şahsıma devrettiği yetkiler çerçevesinde gerekli adımlar atılacak; özelde UBP, genelde KKTC’nin daha güzel, daha aydınlık günleri için iyi niyetli, hoşgörülü çabalarım her zaman olduğu gibi devam edecektir.

Ortak paydası KKTC’nin teminatı UBP olan ve bu anlayışla sorumluluk taşıyan tüm UBP’lilerin aynı fedakarlığı göstermelerini beklemenin, Parti Genel Başkanı olarak hakkım olduğunu düşünüyorum.”

Küçük, “Bilinmelidir ki, aynı yolu yürüyenlerin yüküne ortak olmak, görev yetki ve sorumlulukları paylaşmak ortak hedefin mesafesini kısaltır, selametini arttırır” dediği açıklamasında, partilerinin birlik ve beraberlik içinde kendi iç sorunlarını kendi iç bünyesinde çözebilecek güç ve yeteneğe de sahip olduğunu vurguladı.
Küçük, şunları kaydetti:“Bunu başkalarına malzeme sağlayarak siyasi nemalanmalarına çanak tutanlara izin vermeme yönündeki partililerimizin kararlılığını, hiç kimse test etmeye kalkışmamalıdır.

Unutulmamalıdır ki UBP büyük ve güçlü bir partidir. Partimizin böylesi küçük şahsi hesaplarla zafiyete, güçsüzlüğe uğratılmasına gerek parti yetkili kurullarımız, gerekse partilimiz izin vermeyecek; aksi tavır sergileyerek bugünkü süreci körükleyenlere gerekli cevap en erken zamanda tüzük çerçevesinde verilecektir.

Ulusal Birlik Partisi tabanı adına, aile içi gelişmeleri kullanarak partimizi ve gözümüz gibi sakındığımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni hiç hak etmediği bir kaosa sürüklemeye çalışanları son kez sağduyuya davet etmek isterim.”

Kaynak:Kıbrıs Gazetesi