CEZALAR ERTELENECEK Mİ?

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Raul Meireles ve Sabri Sarıoğlu'na 4, Volkan Demirel'e ise 5 maçlık men cezası vermesi 'erteleme' yolunu da kapattı.

PFDK'nın verdiği cezanın ardından gözler şimdi de Tahkim Kurulu'na çevrilirken; kurulun cezaları alt sınırdan uzaklaşarak vermesi oyuncuların erteleme yolunu da kapatmış oldu.

 

Profesyonel Futbol Disiplin Kururlu'nun şiddetli hareketten cezalandırdığı Volkan ve Sabri, alt sınırı 3; üst sınırı ise 6 olan 'şiddetli hareket eyleminden' cezayı verseydi söz konusu futbolcular için 'erteleme' yolu açılacaktı ancak Tahkim Kurulu'nun erteleme kriterlerinde pişmanlığın yanı sıra verilen cezanın alt sınırdan verilmiş olmasını şart olarak araması Volkan ve Sabri için 'erteleme' umutlarını da ortadan kaldırdı.

Progfesyonel Disiplin Kurulu tarafından 4 maç men cezasına çarptırılan Raul Meireles'in ise 2 ile 5 maç cezayı uygun gören 'hakaret' kapsamında 4 maçlık cezaya çarptırılması ve Portekizli futbolcunun daha önceden disiplin suçunun olmasından dolayı erteleme kapısı kapanmış oldu.

 

Kaynak: Skorer