ÇIKACAK OLAN HER TÜRLÜ MAHKEME KARARI DUYURULACAK

Çıkacak olan her türlü mahkeme kararının da, yine kamuoyuna duyurulacağını kamuoyu ile paylaşırım

“DİN İŞLERİ BAŞKANLIĞI ETKİN VE FİİLİ DENETİM ALTINDAKİ BİR KURUM”

Din İşleri Başkanlığı’nın, Vakıflar İdaresi ve Din İşleri Başkanlığı Yönetim Kurulu başta olmak üzere, Sayıştay Başkanlığı, Başsavcılık ve Başbakanlığın etkin ve fiili denetimi altındaki bir kurum olduğu açıklandı.

Din İşleri Başkanlığı adına Av. Şefik Aşçıoğulları imzasıyla yapılan açıklamada, son zamanlarda “kamuoyunu bilgilendirme” adı altında spekülatif ve politik maksatlı haberler çıkmakta olduğuna dikkat çekilerek, bu nedenle açıklama yapma gereği duyulduğu kaydedildi.

Açıklamada, bazı bağış toplama adı altında yapılan ve dairenin adı karıştırılan para toplama amacı altında yapılan işlerin ilgili kaymakamlık ve dolayısı ile de İçişleri Bakanlığı’nca takibinin hukuken ve fiilen yapılan işlemler olduğu, dairenin bu işlemlerden ötürü her hangi bir icraatının veya denetlemesinin mümkün olmadığı ifade edildi şöyle denildi:

“Hizmet-Sen adı altında sendikacılık faaliyetleri gütmesi maksatlı kurulan sendikanın özelikle dairemiz veya daire başkanı tarafından engellendiği veya diğer iddialarının tümü mesnetsiz olup, bu tür iddiaların yasal mercilerce araştırılması gereken hususlar olduğu ve araştırılması gerektiği yönünde talep ve ricalarımızı kamuoyu ile paylaşırız. Bundan maksat, bu yöndeki her türlü iddianın olması halinde ve söz konusu kişilerin polise veya diğer yargı arayışlarında yaptıkları şikâyetlerin olması halinde, gerekli tüm ifadeler veya gerekli bilgi ve belgeler tarafımızca derhal yerine getirileceği tartışmasızdır.

Ancak, sadece bu iddiaların spekülasyon maksatlı olmasının anlaşılması halinde de, tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı ve bu maksatla kamuoyunu bilgilendireceğimizi yine halkımızla paylaşırız. Daha önce de hakkımızda yapılan ve basında haber niteliği olmayıp, yalnızca karalama ve hakaret içeren haberlerden dolayı bahse konu kişi ya da kişiler aleyhine 1370/2014 sayılı davayı ikame ettiğimizi ve haklarımızı yasal yollardan aradığımızı, söz konusu davada bahse konu kişilerin kendilerini savunmalarından sonra, çıkacak olan her türlü mahkeme kararının da, yine kamuoyuna duyurulacağını kamuoyu ile paylaşırım.”

Tak