“CUMHURBAŞKANI İLE RESMİ OLARAK SAĞDA BİRLİK KONUSUNU KONUŞMADIK”

UBP’nin hükümeti devrettiği son 6 ayda Meclis gündemine doğru dürüst bir yasa tasarısı gelmediğini ileri sürdü.

HÜSEYİN ÖZGÜRGÜN, HÜKÜMET’İ ÜLKE SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ADIM ATMAMAKLA SUÇLADI

ÖZGÜRGÜN: “ELEŞTİRDİĞİMİZ HER ŞEYİ, YENİ DÖNEM UBP İKTİDARINDA DÜZELTECEĞİMİZİN SÖZÜNÜ VERİYORUM”

“CUMHURBAŞKANI İLE RESMİ OLARAK SAĞDA BİRLİK KONUSUNU KONUŞMADIK”

 Anamuhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Özgürgün, Hükümet’i ülke sorunlarını çözmek için adım atmamakla suçlayarak, UBP’nin hükümeti devrettiği son 6 ayda Meclis gündemine doğru dürüst bir yasa tasarısı gelmediğini ileri sürdü.

Özgürgün, “bugün eleştirdikleri her şeyin yeni dönem UBP iktidarında düzeltileceği” sözünü verdi.

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Hüseyin Özgürgün, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK)’de bu sabah katıldığı canlı haber programında ülke gündemine ilişkin soruları yanıtlayarak, zehirli cennet hurması vakasıyla yaşanan endişenin ortadan kalkması için daha sık ve etkin denetim yapılması gerektiğini vurguladı.

Özgürgün, Türkiye ile var olan ekonomik ve mali işbirliğini eleştiren Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG)’nin alternatif yaratmadığını, bunun da CTP/BG’nin iktidara hazır olmadığını gösterdiğini savundu.

UBP’nin politikalarıyla oluşturulan ekonomik program sayesinde 2013 yılında ekonomik büyüme sağlandığını ifade eden Özgürgün, “Tam da işler düzelirken, ekonomi büyürken iktidardan gittik. Bu yıkım paketidir diyen CTP iktidara geldi ancak alternatif oluşturamadı” dedi.

Hükümet’in tüp gaz ve elektriğe peş peşe yaptığı zamlar eleştiren Özgürgün, UBP’nin Türkiye’den elektrik getirme projesiyle alternatif oluşturduğunu ancak, CTP/BG’nin bu konuda da bir şey yapmadığına dikkat çekti.

“DP DENGE UNSURU OLMAYA ÇALIŞIYOR”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, eleştirilerinin Hükümet’in bütününden çok CTP/BG kanadına yönelmesine ilişkin soruyu, hataların çoğunu Hükümet’in büyük ortağının yaptığını, geçiciler ve Polis Genel Müdürü’nün atanması gibi konularda Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG)’nin denge unsuru olmaya çalıştığını belirterek yanıtladı.

Başka bir soruya karşılık UBP Kurultay döneminde devlete yapılan geçici istihdamlara o dönemde de karşı çıktığını, bunun partiye zarar vereceğini söylediğini anımsatan Özgürgün, “Ancak üzerinden bir yıl geçti. CTP şimdi kinle onları atmak, yerine başkalarını almak istiyor” ifadesini kullandı.

Hüseyin Özgürgün, bundan sonra geçici istihdamı yapılmaması için gerekli yasal tedbirlerin alınmasından yana olduklarını ve bu nedenle DP/UG milletvekillerinin önceki gün bu yönde verdiği yasa önerisinin ivediliğini desteklediklerini vurguladı.

Olası bir UBP-DP/UG koalisyonuna ilişkin soruya karşılık ise Özgürgün, son yapılan seçimden çıkan 3 alternatiften birinin bu olduğunu ancak mevcut hükümet devam ederken, UBP  yönetiminden herhangi birinin DP/UG ile bu konuyu resmi olarak görüşmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Özgürgün, sohbetlerde gayrı resmi olarak konunun konuşulmasının ise doğal olduğunu belirtti.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, sağda birlik UBP ile DP/UG’nin birleştirilmesi ve bu yönde Cumhurbaşkanı’nın bir telkini olup olmadığı yönündeki soruda şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanı ile her konuyu görüşür konuşuruz. Resmi olarak bu konuyu Cumhurbaşkanı ile konuşmadık… Ama dost sohbetlerinde konuşuyoruz…”

TAK