'DAHA ÖNCE BÖYLE BİR OLAYLA KARŞILAŞMADIM!'

Hastne yolunda öldü!

Akıncılar sakini İbrahim Cuoğlu'na ait inek, doğum yapamadığı için Yakın Doğu Hayvan Hastanesi'ne kaldırıldı. İneğin karnındaki çift başlı buzağı ise hastane yolunda öldü.

Osman KALFAOĞLU

İbrahim Hilmioğluları, sosyal medyada dananın fotoğrafını paylaşırken “tüm çabalara rağmen kurtarılamadı” dedi. Dün akşam sancılanan inek, Yanık Doğu Hastanesi'ne kaldırılmak üzere kamyona bindirildi ancak ineğin yavrusu, yolda giderken öldü. 

“Daha önce böyle bir olayla karşılaşmadım”

Öte yandan ineğe müdahale eden Veteriner Hasan Şişman, KIBRIS’a yaptığı açıklamada, anomalili doğumların adada görülebileceğini ifade ederek, daha önce böyle bir olayla karşılaşmadığını kaydetti.

Şişman, çift başlı buzağının daha erken tespit edilmesi durumunda operasyonla anneden alınabileceğini ve yavrunun küçük de olsa bir yaşama şansı olduğunu ifade ederek, hayvan sahiplerinin kendilerine geç ulaştığını, ineğin doğuma alındığında yavruda canlılık belirtisi olmadığını söyledi.

Şişman şunları kaydetti:

“Annenin anatomik durumu düşünüldüğünde, yavrunun normal doğumla doğması imkânsızdı. Doğum için büyük bir operasyon gerekliydi. Hamile ineği, gece saat 11:30 sularında YDÜ Hayvan Hastanesi’ne götürdük. Oradaki meslektaşlarımdan da yardım alarak hayvanın doğumunu gerçekleştirdik. Başhekim Veteriner Hekim Doç. Osman Ergene ve hastanenin personeliyle saat gece yarısı 3 gibi doğumu tamamladık.”

Kıbrıs