DAÜ 16. ORYANTASYON GÜNLERİ BAŞLADI

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 16. Oryantasyon Günleri dün başladı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 16. Oryantasyon Günleri dün başladı.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda gerçekleştirilen  oryantasyon günleri 6 Ekim’e kadar devam edecek.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, programın ilk gününde Türkiye, Ürdün, Sudi Arabistan, Pakistan, Nijerya gibi dünyanın çeşitli yerlerinden yeni öğrenciler DAÜ’ye gelerek Oryantasyon Günlerinin ilk gününe katıldılar.

DAÜ 16. Ortantasyon Günlerinin bu yılki oryantasyon teması farklı gezegenlerin farklı kültürleri temsil ettiği ve bu farklı kültürlerin ana gezegen olan Doğu Akdeniz Üniversitesi`nde buluşmaları olarak belirlendi.

Oryantasyon Günleri yeni gelen öğrencilerin Ercan Havalimanı, Gazimağusa ve Girne Limanları`nda karşılanıp yurtlarına yerleştirilmesi ile başlıyor. Öğrencilerin ve velilerin rahat edebilmeleri için her türlü ayrıntı düşünülerek hazırlanan Oryantasyon Günleri programında kampus içerisinde ve dışında “Oryantasyon Günleri Etkinlikleri” düzenlenecek.

Birbirinden farklı ve eğlenceli etkinliklerin düzenleneceği Oryantasyon Günleri kapsamında 23-27 Eylül 2013 tarihleri arasında her akşam Aktivite Salonu`nda yerli ve yabancı filmlerin yer alacağı açık hava sinema geceleri yapılacak.

24 Eylül 2013 tarihinde ise yeni öğrencilerin DAÜ kampusunu daha iyi tanımaları için kampus turu ve yönetsel birim tanıtımları düzenlenecek. Ayrıca 24-27-28 Eylül 2013 tarihlerinde Gazimağusa, Lefkoşa-Girne ve Karpaz turları ile KKTC en iyi şekilde tanıtılmaya çalışılacak.

Oryantasyon programının en önemli etkinliklerinden birisi olan ve yeni gelen öğrenci ile ailelerinin tüm Rektörlük, fakülte ve yüksekokul yöneticileri ile bir araya gelme fırsatını buldukları “Velilerle Buluşma” gecesi ise 24 Eylül’de DAÜ Deniz Tesisleri`nde düzenlenecek. Tanıtım günleri kapsamında 30 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında Fakülte ve Yüksekokul tanıtımları gerçekleştirilerek, yeni öğrencilerin kampustaki fakülteleri daha yakından tanımaları sağlanacak.

4 Ekim’de ise adaptasyon sürecinin kolaylaştırılması için “Oryantasyon Günleri Etkinlikleri” kapsamında yeni öğrencilere ve velilerine yönelik olarak DAÜ Psikolojik Danışmanlık, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (PDRAM) tarafından “Kültür Şoku” konulu ve Polis Müdürlüğü tarafından KKTC’de Yaşam” konulu iki konferans düzenlenecek.Ayrıca yeni gelen öğrenciler ve aileleri için DAÜ-2 Yurdu, Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü, Öğrenci İşleri Müdürlüğü ile Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu’nda, danışma masaları kurulacak.

4 Ekim akşamı yeni kayıtlı öğrencilerin Üniversiteye gelişlerini kutlamak, idari ve akademik birimlerle ve öğrenci kulüpleriyle tanıştırmak için “Hoşgeldin” gecesi düzenlenecek. Gecede Kıbrıs kültürünü yansıtan yöresel yiyecek ve içecek tanıtımının yanı sıra, öğrencilerin coşkusunu daha da artırmak için yerel grupların yer alacağı konserler gerçekleştirilecek.

25 Ekim 2013 akşamı ise ünlü DJ’lerin performanslarının da yer alacağı eğlence ve coşku dolu bir organizasyon olan “Plaj Partisi”, DAÜ Deniz Tesisleri`nde gerçekleştirilecek.

TAK