DAÜ İNGİLİZ DİLİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ’NÜN LİSANS PROGRAMI AQAS TARAFINDAN AKREDİTE OLDU

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi (ELT) Bölümü...

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi  (ELT) Bölümü, Almanya’nın önde gelen akreditasyon kurumlarından biri olan AQAS (Agency for Quality Assurance Through Accreditation of Study Programs – Akademik Programların Akreditasyon Kalite Güvence Ajansı) tarafından akredite edildi.

DAÜ’den yapılan açıklamada DAÜ İngiliz Dili Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gülşen Musayeva Vefalı, bir buçuk yıllık AQAS akreditasyon sürecinde detaylı bir şekilde değerlendirilme yapıldığını, bölüm öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve personelin özveri ile çalıştığını ifade etti.

DAÜ İngiliz Dili Eğitimi Bölümü mezunlarının, AQAS akreditasyonu sayesinde AB’de çalışma veya eğitimlerine devam etme konusunda daha da öncelikli bir konumda olabilecekleri kaydedildi.

DAÜ İngiliz Dili Eğitimi Bölümü; lisans, tezli ve tezsiz yüksek lisans ile doktora programlarında eğitim vererek, alanında uzman, çağdaş standartlara uygun, dünya ile rekabet edebilecek niteliklere sahip İngilizce öğretmenleri yetiştirmeyi hedefliyor.

TAK