DAÜ’DEN İKİ YENİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

DAÜ lisansüstü programlarına iki yeni program daha eklediğini duyurdu.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) lisansüstü programlarına iki yeni program daha eklediğini duyurdu.

Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nün dördüncü yüksek lisans programı olan “Projeli Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı” ve Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü’nün tezli “Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programı”, 2014-2015 Akademik Yılı Güz Dönemi’nden itibaren ilk öğrencilerini kabul edecek.

DAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Mimarlık Fakültesi bünyesinde 2009 yılında öğrenci kabul etmeye başlayan Kentsel Tasarım (Tezli) yüksek lisans programı ile ilk dönemi ortak derslerle yürütülecek “Projeli Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı” mimarlık, planlama ve sosyal bilimler alanında yer alan diğer bilim dalları ile multidisipliner bir yapıya sahip olacak.

Programa kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin mimarlık, yapı bilimi, peyzaj mimarlığı, şehir planlama veya kentsel tasarım alanlarında lisans derecesine sahip olması gerekiyor. Projeli Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı’na kabul edilen öğrenciler, programı 12 ay sonunda tamamlamış olacaklar.

“EĞİTİM YÖNETİMİ VE DENETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI”

Etkili eğitim yöneticisi ve lideri olmak isteyen kişiler için hazırlanmış olan “Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programı” ise, farklı eğitim kurumlarını etkili bir şekilde yönetebilmek için gerekli olan yöneticilik ve liderlik becerileri ve nitelikleri ile donatılmış yöneticiler yetiştirmeyi hedefliyor.

BAŞVURULAR 30 EYLÜL’E KADAR

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada YÖK ve YÖDAK tarafından onaylı 17 Doktora, 34 Tezli Yüksek Lisans ve 25 Tezsiz Yüksek Lisans olmak üzere toplam 76 programa öğrenci kabul edilecek. Başvuruların en geç 30 Eylül tarihine kadar http://emu.edu.tr/applyonline adresinden online olarak yapılabileceği belirtildi.

Başvuru koşulları ve programlar hakkında daha fazla bilginin Enstitü Müdürlüğü’nden (Tel: 6301157) veya Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nden (Tel:3653644) alınabileceği ifade edildi.

TAK