DAVALARINI CEZAEVİNDE BEKLEYECEKLER!

Ercan Devlet Havalimanı’ndan 26 Ekim tarihinde KKTC’ye beraberlerinde getirdikleri yaklaşık 20 gram hintkeneviri ve 24 adet MDMI içerikli uyuşturucu hap ile yakalanarak ....

Ercan Devlet Havalimanı’ndan 26 Ekim tarihinde KKTC’ye beraberlerinde getirdikleri yaklaşık 20 gram hintkeneviri ve 24 adet MDMI içerikli uyuşturucu hap ile yakalanarak haklarında soruşturma başlatılan zanlılar Hanifi Keleş, Şerif Seymen ve Doğan Aslan davaları görüşülünceye kadar cezaevine gönderildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz, zanlıların 26 Ekim tarihinde meydana gelen uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu suçlarından methalder olduklarını söyledi.

Ramiz, zanlıların söz konusu tarihte Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yaptıkları sırada narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi sonucu üzerinde yapılan aramada zanlı Hanifi Keleş’in tasarrufunda 9 gram 10 miligram hintkeneviri ve 10 adet uyuşturucu hap, zanlı Şerif Seymen’in iç çamaşırına gizlenmiş 3 gram 720 miligram hintkeneviri ve 10 adet hap ve zanlı Doğan Aslan’ın iç çamaşırına gizlenmiş 4 adet hap ve 7 gram 740 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu bulunarak zanlıların gözaltına alındığını açıkladı.

Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmada söz konusu suçu zanlıların anlaşarak işlediklerinin tespit edildiğini aktaran Ramiz, KKTC’de turist statüsünde bulunduklarına dikkat çekerek davalarında hazır bulunabilmeleri için mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve savcılığın taleplerini dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlıların işlemiş olduğu suçun ciddiyetine dikkat çekerek, tüm zanlıların da davalarında hazır bulunabilmelerini sağlamak adına 2 ayı aşmayacak bir süre ile Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmelerini emretti.