DEEP PURPLE'DAN RUMLARA: “GİDİYORUZ”

KKTC'de 24 Mayıs'ta konser vermesi planlanan "Deep Purple"ın solisti Ian Gillan...

KKTC'de 24 Mayıs'ta konser vermesi planlanan "Deep Purple"ın solisti Ian Gillan, Rum tarafından gelen eleştiriler üzerine bir açıklama yayınladı. Uzun sayılabilecek mektubun özeti, "Kuzey Kıbrıs'a gidiyoruz" oldu.

NTV’nin haberine göre, İngiliz müzik topluluğu "Deep Purple”ın solisti Ian Gillan, Rumların eleştirilerine rağmen 24 Mayıs'ta KKTC'deki konserlerini iptal etmeyeceğini şu sözlerle dünyaya duyurdu:

"Müzik söz konusu olduğunda hiçbir zaman birinin ya da ötekinin saflarında olmadık."

Soğuk savaş döneminde bile karşılıklı birçok etkinliğin yapıldığını hatırlatan Ian Gillan, "Türkiye dahil gittiğim her bir ülkenin bir başkasıyla sorunu vardı ama ben hepsini de seviyorum" ifadesini kullandı.

"Bir ülkede politik nedenlerden dolayı müzik yapma konusunda kendimi sınırlamaya en yakın olduğum yer ülkem İngiltere" diyen Gillan, bu sözlerine gerekçe olarak da Irak savaşını gösterdi.

"O dönem bir duruş sergiledim. Olayların içinde bulundum. Taraf oldum ama İngiltere'de müzik yapmaya devam ettik" diyen "Deep Purple"in solisti Ian Gillan mektubunun sonunda sözü Kıbrıs'a getirdi.

Gillan, "Bu durum Kıbrıs'ta bölünmenin karşısında da böyle olmalıdır" diyerek konseri düzenleyeceklerinin mesajını verdi.

Türkiye ve Yunanistan'da gerçekleştirdikleri birçok ziyaretin muhteşem olduğunu vurgulayan Gillan açıklamasını, "Barış kalplerinizde olsun" sözüyle bitirdi.

"Deep Purple" 24 Mayıs'ta Lefkoşa'da Yakın Doğu Üniversitesi'nin bahar şenliklerinde sahne alacak.

TAK