DELİBAŞ, 5 YIL YATACAK

Delibaş, 5 yıl yatacak

Yargıtay Ceza, Başsavcılığın, ülkemizde suç işledikten sonra jet¬ski ile kaçan ve 6 yıl sonra aynı yolla bu kez üzerinde tabanca ve canlı mermi ile gelen Selahattin Delibaş’ın, 5 yıllık cezasının artırılması talebini uygun bulmadı
 
JET-SKI İLE ADAYA GELİP GİDİYORDU… Jet-ski ile ülkeye rahatça girip çıkan ve suç işlemeye devam eden Selahattin Delibaş’ın mahkum olduğu 5 yıllık hapislik cezası Yargıtay tarafından onandı.

Emine UYSAL

Ülkemizde suç işledikten sonra Jet¬ski ile kaçan ve 6 yıl sonra yine aynı yolla bu kez üzerinde iki adet 9 milimetre çapında tabanca ve 8 adet canlı mermi ile geldikten sonra yakalanan ve 5 yıl hapis cezası alan Selahattin Delibaş’ın cezası Yargıtay tarafından onandı.

KKTC Başsavcılığı, “Kanunsuz ateşli silah ithal, taşıma ve tasarruf” suçundan yargılanan Selahattin Delibaş’ın cezasının artırılması talebiyle istinafa gitmişti.

Yargıtay Ceza Heyeti Başkanı Ahmet Kalkan, üye Gülden Çiftçioğlu ve üye Bertan Özerdağ’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Damla Güçlü, hazır bulundu.

Dava kararını okuyan Gülden Çiftçioğlu, sanığın 2008 yılında işlediği suçların ardından, jet¬ski ile yasal olmayan yollardan yurtdışına kaçıp, 6 yıl sonra 10 Ekim 2014 yılında yine aynı yolla bu kez üzerinde tabanca ile canlı mermi ile gelerek KKTC’de kolayca suç işlenebilecek bir ülke gibi davrandığını belirtti.

İşlenen suçların 10 yıla kadar hapislik cezası öngören, kamu güvenliğini tehdit eden bir suç olduğuna işaret eden Çiftçioğlu, bu suçun toplumda huzursuzluk yarattığına şüphe olmadığına vurgu yaptı.

Gülden Çiftçioğlu, “Yargının bu suçları hafife alması düşünülemez. Son yıllarda yaygın olarak işlenen bu suçlarda hapislik cezasının ön planda tutulması gerekmekte” dedi.

Çiftçioğlu, sanığın 9 davasının daha dikkate alındığına vurgu yaptı. Çiftçioğlu, sanığa verilen 5 yıl hapislik cezasının aşikar surette az olduğuna ilişkin kararı reddettiklerini açıkladı.

Kıbrıs