DİKKATSİZLİK EVİ YAKTI

Dikkatsizlik evi yaktı

Mustafa ÖZYAĞCI

Güzelyurt’a bağlı Aydınköy’de dün akşamüzeri açık unutulan bir ütünün neden olduğu yangında büyük maddi hasar meydana geldi.

Mehmet Baykan’a ait Çıkmaz Sokak’ta 23 numaralı ve Süleyman Köse ile ailesinin kiracı olarak oturduğu evde, Köse’nin eşinin alışverişe giderek açık unuttuğu ütü yangına sebep oldu. Yangın nedeniyle evin büyük bir bölümü kullanılamaz hale geldi.

Dün akşam saat 18.30 sıralarında çıkan yangına Güzelyurt İtfaiyesi ekipleri, gelen ihbar üzerine kısa sürede müdahale etti. Polis ekipleri ise, yangının çıktığı evden vatandaşları uzaklaştırarak, maddi hasar tespiti yaptı ve yangının çıkış nedenlerini araştırdı.

Yangında, yatak, yorgan, perde, şilte, halı, dolap, pencere, kapılar yanarken, evin duvarları ise isten dolayı karardı. Çıkan yangından evde bulunan eşyaları kurtarmaya çalışan Köse’nin eşi ise dumandan etkilendi. Evinin yandığını gören ve sinir krizleri geçiren Köse’nin eşini, akrabaları ve arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Yangının çıktığı evde itfaiye ekipleri soğutma çalışmaları yaparken, poliste olayla ilgili geniş soruşturma başlattı. Yaklaşık 5 bin TL değerinde bir hasarın oluştuğu ev kullanılamaz hale geldi.

Köse ailesinin komşularının verdiği bilgiye göre, mevsimlik işçi olan Köse, yeni evli ve 4 gün önce eve taşınmış.

Kıbrıs