DİLEKLERİNİ KÖPRÜYE KİLİTLİYORLAR

Dünyanın bir çok ülkesinde insanlar, dilek dileyip ağaçlara bez parçaları bağlarken, Avustralya'da dilek dileyenler ağaca bez bağlamak yerine köprüye kilit takıyor.

Avustralya'nın Melbourne kentinde halk, şehri ikiye ayıran Yarra Nehri üzerindeki asma köprünün korkuluklarındaki çelik tellere, dilek tutup asma kilit asıyor. Her gün binlerce insanın üzerinden geçtiği, yayalara ait güney kapısı yaya köprüsüne, ilk kilidi kimin ne zaman ve ne amaçla astığı bilinmiyor ancak köprünün çelik tellerine şimdiden yüzlerce kilit asılmış durumda. Köprü üzerinden şehrin karşı yakasına geçenlerin dikkatini çeken kilitlerin üzerinde isimler, dilekler ve çeşitli mesajlar bulunuyor.

Brisbane kentinden Melbourne'a gezmeye gelen David Graham, köprüdeki kilitlerin ilgilerini çektiğini, zaman geçtikçe köprünün kilitlerle dolacağına inandığını söyledi. Graham, kilitler koşundaki düşüncelerini ise "Aslında bu kilitlerin hepsi hatıra, bazılarının üzerinde sevgi sözleri kullanılmış, kilitlerin kullanılmasıyla bu hatıralar sonsuza kadar burada kalacak" şeklinde açıkladı.

Dilek tutulup asma kilit asılan köprünün zaman geçtikçe Fransa'daki Sevgililer Köprüsü olarak da anılan Pont de l'Archeveche'ye benzeyeceğini düşünen genç Avustralyalı Alex Glowacki de "Çünkü çok güzel bir köprü, insanlar üzerinde isimleri bulunan kilitleri köprüye asıyor, iyi şans getireceğine inanıyorum. Benim yanımda kilit yok, yanımda bir kilit var o da iş için lazım, olsa asardım. Kötü şans getirmesini istemiyorum" dedi.

Dünyanın bir çok ülkesinde insanlar bazı ağaçlara dilek dileyerek bez parçaları bağlıyor. Bu tür davranışlar batıl inanç olarak görülse de farklı düşüncelerle dilek tutup köprüye asma kilit vurmak, ilginç bir davranış olarak değerlendirildi.

Sabah