DOKTORLAR DİNLENDİ!

Raporlar emare sunuldu

Eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Özgür Okumuşun Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti huzurundaki yargılanmasına devam ediliyor

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 18 Nisan 2017 tarihinde, eşi Burcu Okumuş’u 5 bıçak darbesi ile öldürdüğü iddia edilen Özgür Okumuş’un yargı süreci devam ediyor. Cinayet duruşması kapsamında, sanığın verdiği ifadenin geçerliliğinin belirlenmesi nedeni ile açılan duruşma içinde duruşma maksatlı dün doktorlar dinlendi. 

Mahkemede;Genel Cerrahi Uzmanı Cemal Cevheroğlu ile Pratisyen Hekim Hasan Oktay Önen ve Gazimağusa Devlet Hastanesi idare amiri Mustafa Yaver’in yanı sıra, sanık ifadesi alındığı esnada odada bulunan polis müfettiği Erkan Yahat mahkemede tanık olarak dinlendi.

"Tahkikat subayı ifadeyi aldığı esnada yanındaydım"

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz’in dünkü duruşmadaki ilk tanığı olan Adli Şube’de görevli polis müfettişi Erkan Yahat oldu. Yahat, 18 Nisan 2017 tarihinde, “Yemen Kahvesi” isimli işletme önünde bir bıçaklama olayı gerçekleştiği bilgisini aldığını ve olay yerine intikal ettiğini söyledi. Olay yerine gittiğinde sanık ve maktulun hastanede olduğunu öğrendiğini ve Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne intikal ettiğini anlatan Yahat, daha sonra hastaneye gelen meselenin tahkikat subayı, polis müfettiş muavini Serkan Bulak ile birlikte doktor Cemal Cehheroğlu’nun iznini alarak sanığın yanına gittiklerini ve sanığın kendilerine gönüllü ifade verdiğini söyledi.

Demirtaş: Sanığın bilinci kapalıydı

Sanık avukatı İbrahim Demirtaş, müvekkilinin kolunda serim bağlı olduğunu ve bilincinin kapalı olduğunu ileri sürerek, ifadenin sağlıklı koşullarda verilmediğini iddia etti, 

Polis müfettişi Erkan Yahat ise bu iddiaya, “sanığın bilinci kendi kimlik kartı numarsını hatırlayacak kadar yerindeydi ve Serkan bey, sanık ne söylediyse ifadeye harfi harfine yazdı” şeklinde cevap verdi.

Cehveroğlu: İfade sırasında sanığın bilinci yerindeydi

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz’in tanık kürsüsüne çağırdığı diğer tanıık,  Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı olan ve sanık Özgür Okumuş’un hastanede bulunduğu süre içerisinde tedavisini yürüten doktor Cemal Cevheroğlu, sanığı ilk gördüğü zaman genel durumunun iyi bilincinin açık ve değerlerinin normal olduğunu söyledi. Sanığı muayene ettikten sonra 2 tane polisin kendisinden izin isteyerek sanığın ifadesini aldığını belirten Cevheroğlu, sanığın ifade verebilecek durumda olması nedeni ile polislere izin verdiğini aktardı. 

Demirtaş: Her şeyi net olarak hatırlaması olanaksız

Cevheroğlu’nun mahkemeye doğruları aktarmadığını iddia eden sanık avukatı İbrahim Demirtaş, yaralanma neticesinde müvekkilinin bilinç bunanıklığı yaşamasının olası olduğunu ve yaşadıklarını net olarak hatırlamasının mümkün olamayacağını ileri sürdü.

Raporlar emare sunuldu

Sanığı acil serviste muayene eden doktor Hasan Oktay Önen ise sanığın hastaneye ilk geldiğinde bilincinin bulanık olduğunu, ancak sanığı normal servise naklettikleri esnada bilinç ve genel durumunun iyi olduğunu belirterek, mahkemeye ilgili raporları emare olarak sundu. Gazimağusa Devlet Hastanesi İdare Amiri Mustafa Yaver ise sanık hakkında hastanede düzenlenen tüm raporların bulunduğu dosyayı mahkemeye emare olarak ibraz etti.

17 Kasım’da devam 

İddia Makamı’nın dünkü duruşmada başka tanık hazır etmemesi üzerine, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun, duruşma içinde duruşmayı, tanıkların dinlenmesine devam edilmek üzere 17 Kasım 2017 tarihine ertelediğini açıkladı.

Diyalog