“DOKTORUN ÖZEL KLİNİĞİNE GİTMELİSİN” CEVABI KARŞISINDA ŞOK OLDU.

Sağlık sorunu nedeniyle Girne Akçiçek Hastanesi’ne giden Bekir Çağlayan, hastanedeki sağlık görevlilerinin tavrı karşısında önce şaşırdı sonra da isyan etti:

Anayasa Mahkemesi kararıyla kamuda çalışan sağlık çalışanlarının özel hastanelerde çalışmasının önüne geçilirken, Bekir Çağlayan adlı vatandaş baş dönmesi ve bayılma sorunu nedeniyle gittiği Akçiçek Hastanesi’nde “Doktorun özel kliniğine gitmelisin” cevabı karşısında şok oldu.

KKTC’de devlet hastanelerindeki denetimsizlik sonucu ortaya çıkan şikâyetler listesine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Girne Akçiçek Hastanesi’ne önceki gün baş dönmesi ve bayılma şikâyeti nedeniyle giden Bekir Çağlayan, bazı sağlık görevlilerinden aldığı cevaplar karşısında şoka uğradığını söyledi. 
Çağlayan, “Sabahın 7’sinde baş dönmesi ve bayılma şikâyeti nedeniyle Akçiçek Hastanesi’ne gittim. Saatlerce doktor bekledik. Doktorlar 10.30’da hasta bakmaya başladı. Böyle keyfiyet olur mu?” diyerek duruma adeta isyan etti.

“Tahlili al gel dedi, ortadan kayboldu”
Çağlayan, daha sonra rahatsızlığı üzerine Kulak Burun Boğaz Servisi’ne giderek, ilgili doktorda muayene olduğunu söyledi. Doktor kontrolünden geçtikten yarım saat sonra, kan tahlili yapmak için tahlil laboratuarına gittiğini ifade eden Çağlayan, “İlgili doktor ‘tahlilleri yaptıktan sonra yanıma gel’ dedi. Ancak, doktor ortadan kayboldu. Bu nasıl bir hizmettir?” diye konuştu.  Doktorun odasına gittiğinde doktoru bulamadığını ifade eden Çağlayan, soluğu Acil Servis’te aldığını söyledi.

“Doktorun özel kliniğine gitmelisin”
Gittiği Acil Servis’te nöbetçi doktorun Plastik Cerrah olduğunu öğrenen Çağlayan, ne yapacağını şaşırdığını kaydetti. Çağlayan, Acil Servis’teki bazı sağlık uzmanlarının “Doktor bey çıktı, ona ulaşmak için özel kliniğine gitmelisin” tavrıyla karşılaşması üzerine çılgına döndüğünü dile getirdi. “Bu nasıl bir ülke?” diye soran Çağlayan, “Doktorların özel kliniğine yönlendiriliyoruz. Resmen para tuzağı… Sağlık Bakanlığı denetimini artırmalı. Kimse yasaları takmıyor” dedi.

Anayasa Mahkemesi ikinci işi yasaklamıştı
Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasası’nın, kamu hekimlerinin özel kliniklerinde ve özel hastanelerde de çalışmasını serbest bırakan 43. maddesi ile kamu hekimlerinin yaz-kış haftada 35 saat çalışmalarını öngören 102. Maddesi 2011 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından oybirliği ile iptal edilmişti. 
Haberal Kıbrıslı