DOLAR FIRLADI!

ABD füzesi 'dolar'ı fırlattı!

Güne 3.71 seviyesinden başlayan dolar fiyatları, ABD'nin sabaha karşı Suriye rejimine karşı düzenlediği füze saldırısının ardından 3.75 seviyesinin üzerini gördü.

ABD'nin Suriye rejimine karşı düzenlediği füze saldırısının ardından dolar/TL 3.75 seviyesini test etti. Güne 3.71 seviyelerinde başlayan ve bu civarda dalgalanan kur, ABD'nin Esad rejimi hedeflerine 50'den fazla Tomahawk füzesi ile saldırmasının ardından 3.75 seviyesini test etti. Dolar kuru saat 08.59 itibarıyla 3.7330 seviyesinde, Euro/TL ise, aynı saatlerde 3.9765 seviyesinde işlem gördü.

DOLARDA BU SEVİYELER İZLENECEK

 

İnfo Yatırım'ın analizi şöyle: "Bu sabah ABD ordusunun Suriye rejimine hava saldırısı yapması sonrasında TL varlıklarda sert değer kaybı görülürken, USDTL'de de 3.7500 seviyesi test edildi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye rejimine Şayrat Hava Üssü'ne 59 Tomahawk füzesi fırlattıklarını açıkladı. Yanı başımızda artan jeopolitik riskler yurt içinde de kur cephesinde negatif fiyatlamalara neden olurken, olası operasyonların artması kur riskini de artırabilir. İlerleyen saatlerde Amerika'da ise tarım dışı istihdam değişimi, işsizlik oranı FOMMC üyesi Dudley konuşması takip edilebilir. Özellikle açıklanacak tarım dışı istihdam değişimi yakından takip edilmesi gerekirken volatilitenin de gün boyu devam etmesi beklenebilir. Diğer taraftan Rusya ve Türkiye'nin ABD saldırısına yapacakları açıklamalarda piyasadaki hareketliliği artırabilir. Teknik olarak 3.7350 seviyesinde fiyatlanan USDTL'de alımların devam etmesi durumunda 3.7400 ve 3.7490 seviyeleri, olası gevşemelerde ise 3.7250 ve 3.7150 seviyeleri izlenebilir."

DOLARDAN KAÇAN YENE SIĞINDI

ABD doları, ABD'nin Suriye'de bir hava üssüne gerçekleştirdiği füze saldırısının ardından Suriye savaşında keskin bir hızlanma görüleceği endişeleri üzerine güvenli liman olarak görülen Japon yeni karşısında değer kaybetti.

Doların diğer altı büyük para birimi karşısındaki hareketini izleyen dolar endeksi hafif bir kayıpla 100.66 seviyesine gerilerken, haftalık bazda yüzde 0.3 artıda.

Dolar, jeopolitik gerginliğin arttığı dönemlerde veya risk iştahının azaldığı dönemlerde yükselen yen karşısında da erken saatlerdeki kazançlarını geri vererek yüzde 0.3 değer kaybıyla 110.44 yenden işlem gördü. Dolar, yen karşısında haftalık yüzde 0.8 aşağıda.

TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ KRİTİK

 

Yatırımcılar halihazırda Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Trump arasında gerçekleşen Kuzey Kore ve Çin'in ABD ile devasa ticaret fazlasının ele alınacağı görüşme dolayısıyla diken üstündeydiler.

ABD'de bugün ilerleyen saatlerde tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Şubat ayında 235,000 artan tarım dışı istihdamın Mart ayında 180,000 arttığı tahmin ediliyor.