DOLAR YENİ GÜNE BÖYLE BAŞLADI...

Dövizde son durum...

Dolar/TL 6 seviyesinin hemen üzerinde genel olarak iyimser bir seyir izlerken TC Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın dün açıkladığı enflasyonla mücadele programını sonrası piyasalarda bu programa ilişkin uygulamalar izlenecek.

Dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL 6.0945/6.0924'ten, Euro/TL ise 7.0269/7.0206'dan işlem görüyor.

ABD’li rahip Andrew Brunson’ın Cuma günü gerçekleşecek mahkeme kararı beklenmeye devam edilirken karar piyasalarda bu haftaki en önemli yön belirleyici olarak görülüyor.

Piyasalarda Albayrak ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın katılacağı bu hafta Endonezya’da başlayacak IMF Dünya Bankası toplantıların da takip edilecek.

Küresel piyasalarda ABD’nin 10 yıl vadeli Hazine tahvilleri dün yüzde 3.261 ile yedi buçuk yılın zirvesini, 30 yıllık tahvilleri ise dört yıldan uzun bir sürenin zirvesini gördükten sonra geri geldi.

Bazı işlemciler ABD Başkanı Donald Trump’ın dünkü açıklamalarının ardından Hazine tahvil getirilerinin gerilediğini ifade ettiler. Trump, dün ABD’de ekonomik büyümenin güçlendiğini enflasyonun ise asgari seviyelerde bulunduğunu belirterek Fed’in faiz artırmada hızlı davrandığını ifade etti.

Dolar dün gördüğü yedi haftanın zirvesinden biraz uzaklaşsa da ABD ekonomisinin güçlü seyri ve Fed’in gelecek yıllara dair faiz artırım görünümü gibi nedenlerden destek bulmaya devam etti.