DÖVİZ GÜNE DÜŞÜŞLE BAŞLADI!

Serbest piyasada döviz fiyatları...

Geçen hafta ABD ile vize gerilimi ve jeopolitik risklerle 3.84’e kadar yükselen kur güne düşüşle başladı. Dün 3.77 seviyelerinde dalgalanan kur yeni güne de bu seviyelerde başladı. Euro/TL ise 4.39’un üzerinde seyrediyor.

Capital Economics Türkiye’nin uzun vadeli enflasyon görünümüne ilişkin endişeli olduklarını dile getirdi ve 2018 yılı sonu için Dolar/TL tahminini 3.80’den 4’e yükseltti.

Yurt içinde bugün dış ticaret verisi, ABD’de S&P CaseShiller konut fiyat endeksi ve Tüketici Güveni açıklanacak. Yarın akşam ise Fed’in faiz kararı açıklanacak. Faiz oranlarında bir değişim beklenmese de üyelerin enflasyon konusundaki görüşleri dikkatle izlenecek.

Cuma günü ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi de piyasalar açısından belirleyici olacak. HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy doların küresel olarak değer kaybetmesi durumunda Dolar/TL kurunda ilk etapta 3.7360 desteğine doğru hareketin gündeme gelebileceğini belirtti. Aksoy “Fakat küresel belirsizlik ve yurtiçi haber akışı Türkiye piyasalarına dair temkinli duruşun korunması gerektiğine işaret ediyor” değerlendirmesini yaptı.