DOZERDE KURU SIKI TABANCA

İhbar üzerine iş makinesi arandı

Pek,  “kanunsuz ateşli silah tasarrufu” suçundan polis tarafından tutuklanarak, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Pek, mahkemenin emir verdiği teminat şartlarını yerine getirerek davaları görüşülünceye kadar serbest kaldı.

Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada, Savcı Cemaliye Usanmaz, polis memuru Mehmet Keleş’i tanık olarak diletti.

Değirmenlik Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Keleş, zanlı Ferhat Pek’in “kanunsuz ateşli silah tasarrufu” suçundan methaldar olduğunu kaydetti. Meseleyle ilgili tahkikatın tamamlandığını kaydeden keleş, zanlının ülkede 17 yıldır çalışma izniyle bulunduğunu kaydetti. Keleş, bu aşamada zanlının, davalarında hazır olabileceği uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Hale Ahmet Raşit de, sunulan şahadeti dikkate alarak zanlının yurt dışına çıkışını yasaklayıp, tüm seyahat belgelerinin polise teslimine, haftada bir en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut yapmasına ve 30 bin TL nakdi kefalet yatırmasına; bu şartları yerine getirmesi halinde de davaları görüşülünceye kadar serbest kalmasına emir verdi.

Kıbrıs